Uzman personel hayvan sağlığı için sahada

08 November Tuesday, 2022
Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü hayvan sağlığı ekipleri, büyükbaş ve küçükbaş hayvanları aşılama ve küpeleme çalışmaları için aralıksız mesaiye devam ediyor. Mada Adası’ndaki üreticilere ulaşmak için teknelerle zorlu bir yolculuk yapan personel hayvan sağlığı ve refahı için her şartta üreticinin yanında olduğunu gösterdi.
Uzman personel hayvan sağlığı için sahada Haber: Isparta İl Enformasyon

Aşılıyorlar, küpeliyorlar. Hayvan sağlığını korumak için her şartta mesai yapıyorlar.

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü hayvan sağlığı ekipleri, şehrin her köşesinde her ilçesinde, mahallesinde aralıksız mesaiye devam ediyor.

Hayvan sağlığı ve refahı için şap aşılama kampanyasını sürdüren Şarkikaraağaç İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü uzman personeli ilçeye bağlı Mada Adası’na teknelerle ulaştı. Yılda en az iki kez büyükbaş hayvanlara Şap, küçükbaş hayvanlara PPR (Koyun Keçi Vebası) aşısı yapan personel üreticilerin sorunlarıyla da ilgileniyor. Her 3 ayda bir de yeni doğan hayvanlara küpe takmak amacıyla bölgeye giden teknik personel, dişi hayvanlara Brusella aşısı yapıyor.

Geçimini tarım, balıkçılık ve hayvancılıkla sağlayan ada halkı il ve ilçe müdürlüğünün verdiği desteklerin işlerini kolaylaştırdığını dile getiriyor.

Ekipler adada bulunan 952 büyükbaş, 1200 küçükbaş hayvana aşılama yaptı. Yeni doğan hayvanların küpelerini taktı, kayıt altına aldı.  
ısparta şarkikaraağaç hayvancılık aşılama küpeleme hayvan sağlığı hayvan refahı uzman ekip tarım ve orman