Uzungöl zengin kaynak sularıyla da dikkati çekiyor

06 December Thursday, 2018
Doğal güzelliği, dik yamaçları, orman örtüsü ve sahip olduğu yaban hayatıyla turizm markası haline gelen Uzungöl, doğal kaynak sularıyla da dikkati çekiyor. Göl ve çevresi, doğal güzelliğinin korunması amacıyla "Özel Çevre Koruma Bölgesi" ilan edildi.
Uzungöl zengin kaynak sularıyla da dikkati çekiyor Dünyanın ve Türkiye'nin önemli turizm destinasyonları arasında yer alan ve her yıl yüz binlerce kişinin ziyaret ettiği Uzungöl'ün kaynak suları da ilgi görüyor.

Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı, adını Uzungöl'den alan mahallenin de bulunduğu bölgede birçok noktada doğal kaynak suyu çıkıyor. 

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, dik yamaçları ve muhteşem orman örtüsünün yanı sıra yaban hayatıyla da öne çıkan "Özel Çevre Koruma Bölgesi" içinde yer alan Uzungöl'ün turizmde dünya markası olduğunu söyledi.
 
Kaliteli doğal su kaynaklarının da bölgenin tanıtımına katkı sağlayacağına inandığını vurgulayan Tok, pH değeri yüksek suyun şişelenerek piyasaya sunulduğunu dile getirdi. 

Uzungöl'ün sadece yer üstü değil, yer altı zenginliğine de sahip olduğunu belirten Tok, doğal su kaynaklarının değerlendirilmesi noktasında Uzungöl'de yaklaşık 10 yıl önce tesis kurulduğunu anlattı.

Tok, ilçe merkezinin içme suyu ihtiyacının, merkeze yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Baltacılı Deresi'nden gelen sudan karşılandığını anlatarak, "İlçemizin tamamının içme suyu yer altı sularından karşılanıyor. Uzungöl dünya genelinde marka yapmış bir isim. Sadece doğa turizmi değil, yer altı kaynakları açısından da değerlendirilmelidir. Bu noktada bölgede termal su arama çalışmaları da yapılıyor. Bin 100, bin 200 metreye inildiği zaman termal suya ulaşılacağını, bunun da bölgeye katma değer kazandıracağına inanıyoruz." diye konuştu. 

Tok, kaliteli doğal su kaynaklarının da bölgenin tanıtımına katkı sağlayacağına inandığını sözlerine ekledi. 
Bölgedeki doğal su kaynaklarından biri de Taşkıran Mahallesi'nin bin 570 rakımlı Süren kayalıklarının olduğu bölgede granit ana kayadan çıkıyor. 
 
trabzon uzungöl kaynak suyu turizm