Vaşak yavrusu güvenli ellerde

11 October Wednesday, 2023
Sosyal medyada ilgi çeken köylülerinin peşine düşen vaşak yavrusu Doğa Koruma ve Milli Parklar Sivas Şubesince teslim alındı. Rehabilite merkezinde tedavisi süren vaşak, tek başına yaşayabilir düzeye ulaştığında doğaya geri salınacak.
Vaşak yavrusu güvenli ellerde
Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde bir köylünün odun toplamak için gittiği ormanda peşine takılarak köye kadar gelen, anne ve oğlu tarafından 2 gün boyunca beslenen vaşak yavrusu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Sivas Şubesi ekiplerince koruma altına alındı.

Küplüce Köyünde yaşayan Birol Doğan odun toplamak için gittiği ormanda yavru vaşak peşine takılarak köye kadar geldi. Vaşağın peşine takılarak köye geldiğini belirten Doğan, "Ormandan gelirken peşime takıldı. Eve getirdim ve annemle burada baktık." dedi. Doğan, daha önce hiç görmediği vaşak yavrusunun çok sevimli olduğunu ifade etti.

Hacer Doğan ise oğlunun ormanda bulduğu vaşağa adeta çocuk gibi baktığını söyledi. Daha önce hiç vaşak görmediğini belirten Doğan, "Sırtı aynı aslana benziyor. İlk gördüğümde çok şaşırdım ve bırakmadım. 2 gün boyunca süt ve tavukla besledim." dedi. Vaşağı çok sevdiğini anlatan Doğan, "Çok sevdim, öptüm onu. Ayrılacak olmaktan dolayı çok üzülüyorum." diye konuştu.

Köydeki vatandaşların cep telefonu kamerasıyla vaşağı kayıt altına aldıkları anda, "Sırtına bak kedi değil, aslan gibi. Aslan mı acaba? Ne güzel, ağzı nerede, annesi nerede acaba? Gel pisi pisi." şeklindeki diyalogları gülümsetti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından vaşak hakkındaki son gelişmeler de paylaşıldı.

Paylaşımda “Yavru vaşağın veteriner hekim tarafından ilk kontrolü yapıldı. Yavru, bir süre misafir edilecek. Bu süre içerisinde DKMP ekiplerimiz yavru vaşağa tıpkı bir anne kadar özenle bakacak.” ifadelerine yer verildi.
orman doğa koruma milli park vaşak yavru sivas