Veteriner hekimlerin örnek dayanışması

29 April Wednesday, 2020
Uşak’ta kamu ve özel sektörde çalışan veteriner hekimler ilk kez bir araya gelerek, hem korona virüsle hem de hayvan hastalıklarıyla mücadele kapsamında, gönüllü aşılama çalışması gerçekleştirdi.
Veteriner hekimlerin örnek dayanışması Haber: Uşak İl Enformasyon

Birlikten kuvvet doğdu, gönüllü veterinerler üreticiye destek için yola çıktı.

Hem korona virüsle hem de hayvan hastalıklarıyla mücadele kapsamında başlatılan gönüllü aşılama çalışması sonunda elde edilen el emeği ücretleri ise ‘Milli Dayanışma' kampanyasına bağışlanacak.

Kamu ve özel sektörde çalışan veteriner hekimler Uşak’da örnek bir çalışmaya imza attı. Tarım ve Orman Bakanlığının aşılama faaliyetleri kapsamında, Uşak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenli olarak yürütülen aşılama çalışmasına bu defa ‘serbest veteriner hekimler' de dahil oldu.

Halk sağlığının ve hayvan sağlığının korunması amacıyla özel bir çalışmayı hayata geçiren gönüllü veteriner hekimler, gerekli tüm önlemleri alarak kentte aşısız hayvan bırakmamayı hedefliyor.

Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bugünlerde sahada planladıkları çalışmanın faydasına değinen Uşak Tarım ve Orman İl Müdürü Ertan Keleş, “Bu planlama kapsamında kamuda çalışan veteriner hekimlerimiz ile serbest veteriner hekimlerimiz birlikte hareket ediyor. Birlikte bir dayanışma içerisindeyiz. Buradan elde ettikleri el emeği ücretlerinin de gönüllülük esasıyla kendi talepleri doğrultusunda ‘Biz Bize Yeteriz' kampanyasına bağışlamayı talep ettiler. Biz de veteriner hekim arkadaşlarımızı hem çalışma anlamında hem de kampanyaya güçlü bir destek verme anlamında birleştirdik.” şeklinde konuştu.

Ülkenin zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Uşak Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cihat Ceylan, salgın hastalıklarla mücadele konusunda veteriner hekimler olarak ellerini taşın altına koymak istediklerini dile getirdi.

Ortaklaşa yürütülen çalışmadan memnun olduğunu söyleyen çiftçi Adem Altınay ise bu çalışmanın hem halk sağlığının hem de hayvan sağlığının korunması açısından faydalı olduğunu ifade etti.
uşak veteriner hekim aşılama dayanışma hayvancılık tarım ve orman