Veteriner hekimliğe uzmanlık geliyor

17 January Friday, 2020
Veteriner Hekimliğinde Uzmanlık Kurulu ilk toplantısını Ankara’da yaptı. Kurul ilk toplantıda daha iyi hayvancılık için veteriner hekimlere yönelik uzmanlık eğitimini ele aldı. Kurulda; Tarım ve Orman Bakanlığı, Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi üyeleri ve veteriner fakültesi dekanları yer aldı.
Veteriner hekimliğe uzmanlık geliyor Haber: Cem BAYAN
Kamera: Tolga URUN
Fotoğraf: Mehmet OĞUZ

Veteriner hekimlerine uzmanlık eğitimi için çalışmalar başladı.

Veteriner Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği kapsamında yürütülen çalışmalar çerçevesinde oluşturulan kurul Ankara’da ilk toplantısını yaptı.

Kurulda, Tarım ve Orman Bakanlığı ve bakanlığa bağlı konuyla ilgili genel müdürlükler; Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi üyeleri ve veteriner fakültesi dekanları yer aldı.

Kurula bakanlığın Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Şükrü Kanber başkanlık yaptı. Kanber “Dahasık ve verimlği toplantılar yaparak gerek bakanlığımız gerekse diğer alanlarda uzman veteriner hekimliği ihtiyacı karşılanacak.” dedi.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Belgin Sarımehmetoğlu, çalışmalar ile veteriner hekimlerin uzmanlık eğitimi alacağını söyledi. Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadık Yılmaz kurulun yürüteceği çalışmaları değerlendirdi.

Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konsey Üyesi Haluk Aşkaroğlu da eğitimlerin bütün sektörleri etkileyeceğini söyledi.
vus veteriner uzman eğitim yayın