Veterinerler destekleniyor, hayvancılıkta kalite artıyor

01 October Friday, 2021
Diyarbakır’da Etçi ve Kombine Irkların Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında veteriner hekimlere araç ve ekipman desteği sağlandı. İl tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 4 ekip ilçelerde yıl sonuna kadar suni tohumlama yapacak. Projeyle binlerce hayvanın suni tohumlamasının yapılması ve çalışmanın kent genelinde yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Veterinerler destekleniyor, hayvancılıkta kalite artıyor Hayvancılığın önemli merkezlerinden Diyarbakır’da suni tohumlama çalışmalarına hız verildi.

Bu kapsamda sahada çalışan veteriner hekimlere araç ve ekipman desteği sağlandı.

Etçi ve Kombine Irkların Yaygınlaştırılması Projesi için Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 4 ekip oluşturdu.

Görevli 11 veteriner hekime verilen araç desteğiyle ilçelerde yıl sonuna kadar suni tohumlama çalışması yapılması hedefleniyor.

Projenin Diyarbakır için yeni bir katma değer sağlayacağını dile getiren Diyarbakır Vali Yardımcısı Fatih Cıdıroğlu, çalışmanın bölgede ve ülkede örnek bir proje olacağını belirtti.

Cıdıroğlu, ”Hayvancılık Genel Müdürlüğünün ETKİYAP kapsamında uygulamaya koyduğu suni tohumlanma projesi, suni tohumlama uygulaması yönünden dezavantajlı 42 ilde 2021 yılında başladı. Diyarbakır projeye 2021 yılı Temmuz ayında dahil edilmiştir. Üç yıl sürecek projenin amacı sığırlarda suni tohumlama uygulamalarının az olduğu illerin ilçe ve köylerinde, yüksek verimli etçi ve kombine boğa sperması kullanımıyla suni tohumlamanın yaygınlaştırılması ile sığırlarda hayvan ıslahı çalışmalarının yaygınlaştırılması ile elde edilen verilerin ve gelirlerin artırılmasını sağlamaktır. Proje kapsamında Diyarbakır merkez ilçelerinde yıl sonuna kadar 8 bin adet boğa altı hayvanın tohumlanması, temel amacın üç yılın sonunda bütün boğa altı hayvanlara suni tohumlama uygulamasının yapılıp 76 bin adet boğa altı inek hayvan ıslahı çalışmalarının devam ettirilerek bu anlamda gerek bölgede gerekse ülkede örnek oluşturulması hedeflenmektedir” diye konuştu.

Cıdıroğlu daha sonra Diyarbakır İl Tarım Ve Orman Müdürü ile birlikte projede yer alan veteriner hekimlere proje kapsamında kullanılacakları araçların anahtarlarını teslim etti.
diyarbakır veteriner hekim destek hayvancılık tarım ve orman