Yangın mağduru üreticiye moral ziyareti

01 March Monday, 2021
Kayseri’de çıkan yangında hayvanları telef olan üreticiyi ziyaret eden İl Müdürü Mustafa Şahin yaraların sarılması için çiftçinin her zaman yanında olduklarını söyledi.
Yangın mağduru üreticiye moral ziyareti Haber: Kayseri İl Enformasyon

Kameraman: İsmail Tolga PEKŞEN - Fotoğraf: Emine YEŞİLÖZ

Ahırı yandı, hayvanları telef oldu, Tarım ve Orman teşkilatı üreticiyi yalnız bırakmadı.

Kayseri’nin Tomarza İlçesinde çıkan yangında 12 büyükbaş hayvan telef oldu. Yangında dolayı büyük üzüntü yaşayan üretici Ersoy Doğan’ı ilk ziyaret eden İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin’di.

Yanan ahırda incelemelerde bulunan İl Müdürü Şahin, yarların sarılması için her zaman çiftçinin yanında olduklarını vurguladı. Şahin çiftçileri doğal afetlere ve yangınlara karşı mutlaka TARSİM sigortası yaptırmaları konusunda da uyardı. Evin küçük çocuğu tarafından fark edilen olayı bir de küçük Yunus Emre'den dinleyen Şahin, "Korkma, devlet olarak her daim yanınızdayız. Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Son günlerde yaşadığımız bu ve benzeri olaylar da gösteriliyor ki üretici ve yetiştiricilerimiz TARSİM’in önemini ve gerekliliğini anlayarak ona göre tedbir almalı." ifadelerini kullandı.

Hayvancılığın tek geçim kaynağı olduğunu söyleyen üretici Ersoy Doğan da yangından duyduğu üzüntüyü ifade etti. Doğan ziyaretinden ve desteklerinden dolayı İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin’e teşekkür etti.
kayseri ahır yangın hayvancılık tarsim tarım ve orman