Yaralı kartal ve akbaba tedavi altına alındı

02 August Thursday, 2018
Tarım ve Orman Bakanlığı yaralı hayvanların imdadına yetişmeye devam ediyor. Sinop’ta vatandaşlarca bulunan, ateşli silahla yaralanan yılan kartalı ve akbaba tedavi altına alındı.
Yaralı kartal ve akbaba tedavi altına alındı Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) ekipleri hayvanların imdadına yetişmeye devam ediyor. Bütün yurtta yaralı hayvanlar tedavi edilerek doğaya geri salınıyor. Sinop’ta da yaralı iki hayvan tedavi altına alındı. Vatandaşlarca yaralı halde bulunan ve silahla yaralanan yılan kartalı ve elektrik tellerine çarpan akbabanın tedavileri DKMP 10. Bölge müdürlüğünde başladı.
 
 “Yaralanma nedenleri çoğu zaman insan”

Yaralı hayvanların tedavi edildiği Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde görevli veteriner Ali Çalışkan merkeze gelen hayvanların çoğunun yaralanmasına insanların neden olduğuna dikkat çekerek “Eğer bir insan yaban hayvanına ulaşma imkânı buluyorsa o hayvan ya yaralı ya da aç veya öksüz kalmıştır. Son zamanlarda da merkezimize getirilen kanatlı kuşların yaralanma sebepleri genellikle ateşli silahlar. Bu tür yaralanmaların tedavileri en az iki ay gibi bir süreç alıyor. Çünkü kanat kırığının iyileşme süreci zordur. Tedavinin ardından bir de rehabilitasyon süreci var. Her iki süreci başarılı geçen hayvanlarımızı hangi bölgeden aldıysak yine orada doğal yaşama salıyoruz." dedi.
 
kartal akbaba doğa Sinop