Yaralı kerkenez kurtarıldı

30 November Friday, 2018
Afyonkarahisar’da yaralı halde bulunan kerkenez Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü DKMP’ye teslim edilerek, Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi’nde tedavi altına alındı.
Yaralı kerkenez kurtarıldı Afyonkarahisar'ın Salar beldesinde yol kenarında Mehmet Şen isimli vatandaş tarafından bulunan kerkenezin sosyal medyada paylaşılmasının ardından harekete geçen Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü DKMP ekipleri, vatandaşla irtibata geçti.

Yaralı kerkenezi teslim alan ekipler, Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne götürdü.

İlk muayenesinde kanadına yara tespit edilen kuşun çekilen röntgeninde ise kırık tespit edilmedi.

AKÜ Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKÜREM) Müdürü Doç. Dr. Emine Hesna Kandır, “İlaç tedavisiyle eski sağlığına kavuşturarak tekrar doğaya salınmasını hedefliyoruz. Tarım alanlarındaki kemirgenleri avlayan bu yırtıcı kuşlar, doğal dengenin korunmasına yardımcı oluyor. Vatandaşlardan kerkenez, şahin gibi yırtıcı kuşlara zarar vermemelerini istiyoruz.” dedi.
 
afyonkarahisar yaban hayat kurtarma salar salur şuhut şükrü aygün kerkenez yaban hayatı av hayvanları salar kasabası salar köyü