“Yaşanabilir Dünya İçin Tarım”

10 September Monday, 2018
“Yaşanabilir Dünya İçin Tarım” temasıyla düzenlenen 5. Ulusal Tarım Kongresi, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde yapıldı.
“Yaşanabilir Dünya İçin Tarım” Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN
Foto: Orhan KAĞITÇI

Bursa’da düzenlenen 5. Ulusal Tarım Kongresi’nde Bursa tarımı ve ulusal tarıma katkısı tüm yönleriyle ele alındı.

“Yaşanabilir Dünya İçin Tarım” teması çerçevesinde yapılan kongrede Bursa’da yetiştirilen ürünlerin marka değeri, tarımsal ekonominin gelişmesi, farklı kurumların ve alanların koordinasyonu gibi önemli konular ele alındı.

Ulusal ve uluslararası kongrelerinin tarımsal ilerleme konusundaki önemine dikkat çeken Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Şevket Tekin, bilimsel araştırmaların sonuçlarının sahaya yansımasıyla önümüzdeki dönemde çok daha verimli üretim yapılacağını kaydetti.

Kongrede bir konuşma yapan Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Bursa’nın iklimi ve doğası ile verimli, kaliteli tarımsal üretime uygun bir il olduğunu belirtti. Yıldız kentte üretilen pek çok ürünün uluslararası pazarda marka değeri bulunduğuna dikkat çekti.

Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç de “Geçen yıllarda bu desteklerimizden yararlanan kadın çiftçilerimize yönelik eğitim çalışmalarımıza önem veriyoruz. Bu eğitimlerimizde sadece tarımsal yönde değil çeşitli birçok konuda kırsalda yaşayan kadınlarımıza destek sağlıyoruz.” dedi.
 
Bursa Ulusal Tarım Kongresi