Yaşı küçük üretim aşkı çok büyük

11 February Thursday, 2021
Dedesinin verdiği civcivlerle hayvancılığa başlayan İzzet Han henüz 14 yaşında ama şimdiden 200 tavuk, 15 küçükbaş ve 6 büyükbaş hayvanın sorumluluğunu severek üstleniyor. Derslerinde de başarılı olan küçük üretici İzzet Han ne okulunu ne çiftliğini ihmal ediyor.
Yaşı küçük üretim aşkı çok büyük Haber: Denizli İl Enformasyon

Öğrencilikle çiftçiliği birlikte yürütüyor, hayvan sayısını her geçen gün arttırıyor.

Adı İzzet Han Cabbar, Denizli’nin Tavas İlçesinde yaşıyor. Dedesinin aldığı civcivleri besleyerek hayvancılık serüvenine başlayan İzzet Han bugün; 200 adet tavuk, 15 küçükbaş ve 6 büyükbaş hayvana sahip.

Hayvanları çok seven 14 yaşındaki İzzet Han, kazandığı ilk para ile kurbanlık kuzu ve oğlak aldı. Daha sonra yumurta ve kurbanlık satışı yaparak elde ettiği kazançla büyükbaş hayvan alan İzzet Han, işletmesindeki hayvan sayısını arttırmaya devam ediyor. Genç girişimcinin en büyük destekçisi ise ailesi.

Genç çiftçiyi işletmesinde ziyaret eden Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, İzzet Han’ın yaptığı çalışmalardan etkilendiğini ifade etti. İzzet Han’dan çalışmaları hakkında bilgi alan Erkaya, “Sevgili İzzet senin yaptığın çalışmaları duyunca seni bir de evinde ziyaret etmek istedik. Maşallah senin burada kuşların, keçilerin koyunların, ineklerin ve tavukların var. Hem okuyor hem tarımla uğraşıyorsun. Üretiyor, kendine ve ailene gelir sağlıyorsun. Yaşıtlarına örnek olduğun için teşekkür ediyorum. Umarım ileride daha iyi yerlere gelerek ülkemiz tarımına büyük katkılar sağlarsın. Biz teşkilat olarak her zaman senin ve bütün üreticilerimizin yanındayız” dedi.

Ziyarete katılan, Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, Tavas İlçe Tarım Ve Orman Müdürü Halil Nas, Tavas Ziraat Odası Başkanı Süleyman Tozlukoğlu da genç girişimci ve ilesiyle sohbet etti.
denizli genç çiftçi hayvancılık tarım ve orman İzzet Han Cabbar Tavas