Yavru alageyikler kameralara poz verdi

21 June Wednesday, 2023
Ormanlardan eğlenceli görüntüler geldi, bu yılın ilk alageyik yavruları anneleriyle birlikte kameralara yakalandı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yavru alageyiklerin görüntülerini paylaştı. Önümüzdeki günlerde yeni ve sağlıklı bireylerin de doğumuyla popülasyonun büyümesi hedefleniyor.
Yavru alageyikler kameralara poz verdi
Koşuyorlar, oynuyorlar. Yavru alageyikler dünyayı keşfediyorlar.Ormanın yeni üyeleri alageyik yavrularından ilk görüntüler geldi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, 2023 yılının ilk alageyik yavrularının görüntülerini paylaştı.  

DKMP Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, ülkedeki biyoçeşitlilik açısından önemli bir tür olan alageyik (dama dama) için tür koruma ve doğaya yerleştirme çalışmalarının güzel sonuçlar verdiği belirtildi.

Genel Müdürlük tarafından gerçekleştirilen alageyik türünün çoğaltılması, yaygınlaştırılması ve korunmasına yönelik çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği kaydedilen paylaşımda, bu çerçevede 2023 yılının ilk alageyik yavrularının gözlemlenmeye başladığı vurgulanarak, gelecek günlerde yeni ve sağlıklı bireylerin de doğumuyla popülasyonun daha da büyümesinin hedeflendiği kaydedildi.

Bu yılın ilk yavrularına ait görüntülerin yer aldığı paylaşımda, türün çoğalmasının yanı sıra türün yeniden eski yaşam alanlarında yaygınlaşmasına yönelik çalışmaların da gayretle sürdürüldüğü ifade edildi.
alageyik yavru biyoçeşitlilik görüntü fotokapan dkmp tarım ve orman