Yeni bahçeler destek fidanla kuruluyor

03 May Monday, 2021
Gemlik’te giderek artan meyvecilik üretimini desteklemek için Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü çiftçilere fidan dağıtımı yaptı. Üreticiler için temin edilen kivi ve incir fidanlarıyla birlikte dağıtılan çilek fidelerle çok sayıda meyve bahçesi kurulacak.
Yeni bahçeler destek fidanla kuruluyor Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN
Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI
 
Üretici yeni alanlara yöneliyor, Gemlik’te meyvecilik yaygınlaşıyor.

Bursa’nın Gemlik İlçesinde meyveciliği yaygınlaştırmak amacıyla üreticilere kivi incir fidanları ve çilek fidesi dağıtıldı. Gemlik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün, Bursa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle yürüttüğü çalışma kapsamında temin edilen fidanlar çiftçilere yüzde 70 hibeli olarak verildi.

Fidan dağıtım programına katılan Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, “Bugün dağıtılacak fide ve fidanlarla ilgili çiftçilerimizin bir kısmı kivi ve inciri ilk defa uygulayacaklar. Çiftçilerimize dağıtılacak incir, çilek, kivi fide ve fidanlarıyla ilçemizin ekonomik seviyesini arttırmak ve zeytine olan bağımlı yapıyı biraz daha rahatlatmayı hedefliyoruz. Bu proje kapsamında başta Bursa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Program Bursa siyah inciri, malçlı çilek fidesi ve kivi fidanlarının çiftçilere dağıtılmasıyla sona erdi.
bursa gemlik kivi siyah incir çilek fidan destek meyvecilik tarım ve orman