Yeni eğitim dönemi kantin denetimleriyle başladı

27 September Thursday, 2018
Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla beraber okul kantin ve yemekhanelerinin denetimlerine de hız verildi. Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Bursa Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde denetim yaptı.
Yeni eğitim dönemi kantin denetimleriyle başladı Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN
Fotoğraf : Orhan KAĞITÇI
 
Satışa sunulan hazır gıdaların; son tüketim tarihleri, ambalajları, muhafaza koşulları, gıda ürünlerinin hazırlanışı ve satışı, kullanılan alet ekipmanların uygunluğu, personel, aydınlatma, kullanılan aletlerin önemi ve işyeri hijyenin uygunlukları Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hacı Dursun Yıldız öncülüğünde denetlendi.

İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, denetimlerin ardından 2500 öğrenciye sahip Bursa Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine de bilinçli gıda alışverişi ve sağlıklı beslenme konularında bilgiler verdi.

Öğrencilerin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için okul kantin ve yemekhanelerinin denetiminin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Yıldız, ''En iyi gıda denetçisi bilinçli kişinin kendisidir. Markette yaptığınız gıda alışverişinin bile bir sırası vardır. Kolay bozulabilecek şarküteri ürünlerini sepetinize en son atmanız gerekir. Bu konulara önem gösterelim. Ayrıca sizler sorgulayan bireyler olarak, eğer güvenilirliğini kaybeden gıda üreticisi ya da satıcısı görürseniz ALO GIDA 174 hattına şikâyet etmeyi ihmal etmeyin. Sağlıklı gıdalarla, gerektirdiği şartlara uygun hazırlanan gıdalarla beslenmemiz gerektiğini unutmayın. Kendiniz bilinçli olun, başkalarının da zarar görmemesi için gördüğünüz aksaklıkları da şikayet edin.'' diye konuştu.  
 
Kantin denetimi Bursa İl Tarım ve Orman eğitim ve öğretim gıda güvenliği