Yeni nohutlar tarla gününde tanıtıldı

27 August Tuesday, 2019
Kayseri’de üç yeni nohut çeşidinin tanıtımı için tarla günü etkinliği düzenlendi.
Yeni nohutlar tarla gününde tanıtıldı Haber: Kayseri İl Enformasyon
Kamera: İsmail Tolga PEKŞEN
Fotoğraf: Emine YEŞİLÖZ
 
Hasanbey, Seçkin ve İnci…

Kayseri’de deneme ekimi yapılan üç yeni nohut çeşidi düzenlenen tarla gününde tanıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nın desteklediği Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Yayım Projeleri kapsamında Develi’de 30 dekar kıraç alanda demonstrasyon ekimi yapılan nohutlarda başarılı sonuçlar elde edildi.

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin,  Develi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Adana Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğinde yürüttükleri çalışma hakkında bilgi verdi.
Nüfusun gün geçtikçe arttığı ve tarımın iklime bağlı koşullarda şekil aldığı tarım sektöründe, rekabette ayakta kalabilmek için tarımsal yeniliklere açık olmanın ve gelişen teknolojiyi takip etmenin önemini vurgulayan İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin; sertifikalı, yüksek verimli, kaliteli, hastalıklara dayanıklı yeni çeşitlerin tanınması ve kullanılması gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından Adana Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğünde görevli Dr. Dürdane Mart arazide, yeni tescil edilen “Hasanbey”, “Seçkin” ve “İnci” nohut çeşitleri hakkında bilgi verdi.

Tarla günü etkinliğine Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığında görevli Dr. Ergül Çolak ve Ziraat Mühendisi Mehmet Metin Karahan, Adana Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde görevli Dr. Dürdane Mart, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Bayer Özsoy, Ziraat Odası Başkanları, muhtarlar, üreticiler ve teknik personel katıldı.

Tarla günü etkinliği katılımcılara nohut-pilav ikramıyla sona erdi.
 
tarımsal yenilikler tarla günü nohut hasanbey seçkin inci