Yerli mısır tarla günleri sona erdi

01 October Monday, 2018
Bursa'da yerli mısır tohum çeşitlerinin geliştirilmesi ve kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen tarla günü etkinlikleri sona erdi.
Yerli mısır tarla günleri sona erdi Haber: Bursa İl Enformasyon

Türkiye’nin bir çok farklı bölgelerinden ve Bursa’dan yoğun katılımların olduğu etkinlik Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarla arazinde gerçekleştirildi.

Etkinliğe Bursa Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, Bursa İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Şenyürek, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yetişkan Keskin, , Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakultesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Gürlük, Nilüfer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yasemin Yiğit Bozkurt, Bursa Ziraat Odası İl Koordinasyon Başkanı Niyazi Özbil, Nilüfer Ziraat Odası Başkanı Şenol Aybey, Osmangazi Ziraat Odası Başkanı Hakan Ekim, Tarım Ve Orman Bakanlığı personeli katıldı.

Tarla etkinliğinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Nilüfer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yasemin Yiğit Bozkurt, "Yerli üret yerli tüket" sloganıyla yola çıkan projenin önemini dile getirdi.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hacı Dursun Yıldız, yerli mısır hasadında örnek tarla hasadının önemli verimlere ulaştığına dikkati çekerek “8 ton hasat yapıldı. Bu 8 ton hasat yerli mısır için gelecek vaat ediyor. Yerli tohumları tercih ederek çiftçilerimizin daha bilinçli üretim yapmalarını sağlamalıyız.” diye konuştu.

Üreticilerle birlikte tarlaların gezilmesi ile son bulun etkinlikte üreticilere bilgiler veren Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü Ziraat Mühendisi Ahmet DUMAN, Bursa Hacıbey mısır çeşidinin yurtdışından ilk tescil alan yerli çeşit olduğunu ifade etti ve yeni yerli tohum çeşitlerini tanıttı.

Ziraat Mühendisi Ahmet DUMAN, önümüzdeki yıllarda farklı ürünlerle ilgili de yerli tohum çalışmalarının devam edeceği bilgisini verdi.
 
Bursa mısır tarla günleri yerli üretim