Yeşil kurbağaların ihracat yolculuğu başladı!

13 May Monday, 2019
Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde yeşil kurbağa avcılığı başladı. Gece avlanan kurbağalar işleme merkezlerinde tüketime hazır hale getirildikten sonra da İtalya ve Fransa gibi ülkelere ihraç ediliyor.
Yeşil kurbağaların ihracat yolculuğu başladı! Haber: Kayseri Enformasyon Birimi
Kamera&Uçangöz: İsmail Tolga PEKŞEN
Fotoğraf: İsmail Tolga PEKŞEN & Emine YEŞİLÖZ
 
Yeşil kurbağaların ihracat yolculuğu başladı. Kayseri’nin Yahyalı İlçesinde avlanan kurbağalar işleme merkezlerinden sonra Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.

15 Mayıs ve 15 Temmuz tarihleri arasında av yasağı olduğunun altını çizen Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, “Kurbağa avlayacak olan firmaların dilekçe ile İl Müdürlüğüne, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir. Kurbağa avlanılacak bölgeden 6 ay ara ile yılda 2 defa kurbağa numunesi alınarak, Bakanlıkça belirlenen Gıda Kontrol Laboratuvarı'na gönderilmektedir. Numuneler zirai ilaç kalıntıları ve ağır metaller yönünden incelenerek sonucu İl Müdürlüğümüze bildirilmektedir. Analiz sonucu Bakanlığımızın belirlediği parametrelere uygun ise bölge avcılığa açılmaktadır. Bunun yanında avcılık yapacak olan firmalar avlanma tarihinden en az 3 gün önce, avlanma yapacak personele ait av tezkerelerinin de ekinde yer aldığı, avlanma yeri, tarih ve saatine ait bilgiler içeren dilekçeyi İl/İlçe Müdürlüğüne sunmak zorundadır. Yahyalı İlçesinden, 2016 yılında 70.700 kg, 2017 yılında 64.800 kg ve 2018 yılında 85.500 kg canlı kurbağa sevk işlemleri yapılmıştır. Kayseri İlimizin Yahyalı İlçesinde avcılık yoluyla toplanan kurbağalar, su ürünleri işleme merkezlerinde tüketime hazır hale getirildikten sonra başta Avrupa ülkeleri olmak üzere ihraç edilmektedir.” dedi.
 
kayseri yahyalı kurbağa avcılık ihracat