Zeytinin başkenti Gemlik’te festival coşkusu

12 September Wednesday, 2018
Bursa’nın önemli tarımsal ürünlerinden biri olan Gemlik zeytini için festival düzenlendi. Bu yıl dördüncüsü yapılan Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali kortej yürüyüşüyle başladı.
Zeytinin başkenti Gemlik’te festival coşkusu Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN
Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI

Bursa’nın Gemlik ilçesinde bu yıl 4. kez gerçekleştirilen Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali kortej yürüyüşüyle başladı.

Yürüyüşe, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Mustafa Esgin, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, zeytinciler ve vatandaşlar katıldı.

Festivalin açılış töreninde bir konuşma yapan Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Bursa’nın lezzetli ve kaliteli zeytin ürettiğini vurguladı.

Pazar ihtiyacına yönelik üretim modeline dikkat çeken Yıldız, “’Ürettiğimiz ürünü pazara sunarken pazarcının isteklerine ve ihtiyaçlarına uygun hale getirmek zorundayız. Ürettiğimiz ürünlerimiz ihraç etmek zorundayız. Burada ürettiğimiz bu lezzetli ve kaliteli zeytinimize biz pazar bulamazsak üreticimiz alın terinin, emeğinin karşılığını alamıyor ve üretime küsüyor. Bu sebepledir ki uluslararası pazar ihtiyaçlarını da göz önüne alıp, ürünlerimizi bu pazarlara da sunmak zorundayız. ‘’ dedi
 
bursa gemlik zeytin festival