Ziraat mühendisleri tarım danışmanı olmak için ter döktü

05 October Wednesday, 2022
Tarımsal Yayım ve Danışmanlık sınavı Ankara’da yapıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde sahada tarım danışmanı ve tarım yayımcısı olarak çalışmak isteyen adaylar Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının düzenlediği merkezi sınava girdi. 25 Ekim’de açıklanacak sınav sonuçlarına göre başarılı olan adaylar sertifika almaya hak kazanacak.
Ziraat mühendisleri tarım danışmanı olmak için ter döktü Haber: Neslihan AKTAŞ Kamera: Mustafa COŞKUN
 
Tarımsal Yayım ve Danışmanlık sınavı Ankara’da yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının düzenlediği sınava 2 bin 447 aday katıldı.

Kovid-19 salgını nedeniyle 2 yıldır ertelenen sınav, Gazi Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme Merkezi iş birliğinde tecrübeli bir ekip ile sorunsuz tamamlandı.

Lise, ön lisans ve lisans düzeyinde tarımsal alanda mezun olan adayların da katıldığı sınava ilgi yoğundu.
Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen ziraat mühendisleri Gazi Üniversitesi Merkez Kampüsünde; Eğitim Fakültesi, Fen Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi binalarında gerçekleştirilen ve 120 dakika süren sınavda 100 soruyu yanıtladı.

Adaylar sınav soru kitapçığına 3 Ekim’den itibaren https://gaziodm.gazi.edu.tr/ ve http://www.tarimorman.gov.tr/  internet adreslerinden ulaşabilecekler.

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık sınavı sonuçları ise 25 Ekim Salı günü http://www.tarimorman.gov.tr ve https://gaziodm.gazi.edu.tr/  adreslerinde açıklanacak.

Sınavda başarılı olan adaylardan; kamu sektöründe çalışanlar tarım yayımcısı, özel sektörde çalışanlar ise tarım danışmanı sertifikası almaya hak kazanacaklar.
tarımsal yayım danışmanlık sınav ziraat gazi eğitim ve yayın tarım ve orman