Zorlu kış şartlarında hayvanlara destek

21 January Friday, 2022
Yaz demeden kış demeden ister yaban ister evcil hayvan olsun, bütün hayvanlar için yapılan yardımlar sürüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri ve kolluk kuvvetleri yoğun kış şartlarına aldırmadan hayvanların imdadına yetişiyor.
Zorlu kış şartlarında hayvanlara destek Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri ve kolluk kuvvetleri gerek yaban gerek evcil hayvanların imdadına yoğun kışa rağmen yetişiyor.

İlk görüntüler Afyonkarahisar’dan. Sinanpaşa ilçesinde sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan koruma altındaki türler arasında yer alan alacasansar, tedavi altına alındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü ekipleri gelen ihbar üzerine hayvanın tedavisi için girişimlere başladı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ndeki tedavisinin ardından alacasansar doğal ortamına bırakılacak.

Bu karla kaplı yollar ise Rize’nin Pazar İlçesi’nden.

Doğum sırasında felç geçiren inek kapalı köy yolu açılarak tedavi edildi. İlçeye 6 kilometre uzaklıktaki köye veteriner hekimin yetişmesi için İl Özel İdare ekipleri yoğun mesai harcadı.

İneğin felç geçirmesi üzerine telaşlandıklarını belirten hayvan sahibi Yılmaz Uygur “Bize hayvanın felç geçirmiş olabileceğini söyledi. Telaşlandık ve muhtarımızdan destek istedik. Belediye başkanımızı ve diğer yetkilileri aradık. Sağ olsunlar kar nedeniyle kapalı olan yolun Özel İdare ekipleri tarafından açılmasını sağladı ve veteriner gelerek müdahalede bulundu. Allah devletimizden razı olsun. İnşallah hayvanımız iyileşecek." diye konuştu.

Hava sıcaklığının yer yer sıfırın altında 15 dereceye düştüğü Erzincan genelinde komandolar hayvanlar için doğaya yem bıraktı.

Gümüşhane’de ise Kürtün ilçesinde bir yaylada mahsur kalan sokak köpekleri için bir metre kar bulunan yolun açılmasının ardından mama ve yem bırakıldı. Yemlerden köpekler kadar bölgede yaşayan tilkiler de faydalandı.
yaban evcil hayvan yem kış