Alabalık üreticilerine ekipman desteği

14 February Wednesday, 2024
Denizli’de alabalık üreticilerine dezenfektan ve çevre dostu havuz süpürgesi desteği sağlandı. Sürdürülebilir üretimin desteklenmesi amacıyla başlatılan çalışma Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirildi. Kentteki tüm tesislere verilen destekle sağlıklı gıda arzının yanında çevre ve su kaynaklarının korunmasına da katkı sağlanması hedefleniyor.
Alabalık üreticilerine ekipman desteği
Haber: Denizli İl Enformasyon

Su ürünleri sektörüne ekipman desteği sağlandı, hibelerden çok sayıda üretici yararlandı.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü sürdürülebilir üretimin desteklenmesi amacıyla bir çalışma başlattı.

Bu kapsamda alabalık üreticilerine Denizli Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde dezenfektan ve çevre dostu havuz süpürgesi dağıtıldı.

Dağıtım töreninde konuşan İl Müdürü Şakir Çınar, “Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirilen bu projeler ile küçük aile işletmelerinin yoğun olduğu İlimizde balıkçılık sektörüne katkıda bulunarak yerel ekonomiyi desteklemeyi hedefliyoruz. Her anlamda Denizli tarımına ve üreticilerimize desteklerini esirgemeyen Denizli Büyükşehir Belediyesine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Proje kapsamında kentteki 102 alabalık üretim tesisine tamamı Büyükşehir Belediyesi tarafından hibe edilen malzemeler dağıtıldı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da konuşmasında “Çameli halkı tarımsal anlamda bizden ne talep ettiyse belediye olarak elimizden gelen tüm desteği verdik ve vermeye devam ediyoruz. Ne kadar üretirsek o kadar güçlüyüz” ifadelerini kullandı.

Üreticiler; alabalık üretiminde kuluçkahanelerin, havuzların hijyeninin çok önemli olduğunu, üretim öncesi veya sonrası temizlik ve dezenfeksiyonun üretim sürecindeki kayıpların önüne geçilmesi açısından önemini vurguladı.

Çevre dostu havuz süpürgesi ve dezenfektan desteğiyle; kaliteli üretimin artması, maliyetlerin düşürülmesi hedefleniyor.
denizli alabalık dezenfektan çevre dostu süpürge hibe destek büyükşehir belediyesi tarım ve orman