Bursa yeni yıla gıda denetimleriyle güvende girdi

02 January Monday, 2023
Yılbaşı yoğunluğunun yaşandığı Uludağ’da gıda denetimlerini sürdüren Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri otelleri ve restoranları titizlikle inceledi. Vatandaşları yeni yıla gıda güvenliği açısından sorun yaşamadan girmesini amaçladıklarını belirten İl Müdürü Hamit Aygül, oteller bölgesindeki tüm tesislerde denetimlerin sezon süresince devam edeceğini söyledi.
Bursa yeni yıla gıda denetimleriyle güvende girdi
Haber: Bursa İl Enformasyon  
Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN  
Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI


Ekipler çalışıyor, vatandaşlar güvenli gıda tüketiyor.

Yeni yıl öncesi Uludağ’da oteller bölgesinde denetimlerini sıklaştıran Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tesislerde titiz bir çalışma yürüttü.

Gıda kontrol ekipleriyle birlikte denetimlere katılan İl Müdürü Hamit Aygül, vatandaşları yeni yıla sağlıkla girmesi için işletmelerdeki denetimlerin yoğunlaştırıldığını vurguladı.

Aygül, "Bugün Uludağ oteller bölgesindeyiz. Uludağ kış turizmi açısından önemli bir bölgemizdir. Yılbaşı öncesi bu işletmelerde ki gıdaların uygunluğunu hijyen şartlarını incelemek için ekibimizle birlikte denetimlerimizi yapıyoruz. Yaptığımız bu denetimler ile yılbaşına oteller bölgesinde insan sağlığına yaraşır şekilde kaliteli güvenli gıda hazırlanmasının sağlanması açısından önem arz etmektedir. Denetimlerimiz yılbaşından sonrada düzenli olarak devam edecektir. Denetimlerimizde sadece gıdanın kendine değil; sunum satış yerlerine ve tezgâhların hijyenini de kontrol etmekteyiz. Aynı zamanda alkollü içeceklerin barkod kontrolünü yaparak yasal yollardan gelip gelmediği de kontrol edilmektedir. Birlikte bu çalışmaları yürüttüğümüz jandarma birliklerine de teşekkürlerimi ifade ediyorum. İlerleyen süreçte birlikte çalışmalarımız sürecektir. Bu vesileyle bu kış sezonunun da ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Uludağ’da 74 işletmenin bulunduğu oteller bölgesinde denetimler sezon sonuna kadar devam edecek. Tesislerde; gıdaların uygunluğu, hijyen şartları, alkollü içeceklerin barkod kontrolü bakımından denetlenirken çalışanlarda güvenilir gıda konusunda bilgilendiriliyor.
bursa uludağ gıda denetim hijyen güvenilir gıda tarım ve orman