Çocuklar gıda güvenilirliğini uzmanından öğrendi

21 March Thursday, 2024
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek amacıyla bir eğitim programı düzenledi. İlkokul ve ortaokul öğrencilerine verilen eğitimde “Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları Ve İsraf" konusu ele alındı.
Çocuklar gıda güvenilirliğini uzmanından öğrendi
Haber: Çankırı İl Enformasyon

Gıda güvenilirliğini öğrendiler, israfa dur dediler. Eğitim programıyla bilinçli bireyler oldular.

Çankırı’da; güvenilir gıda, güvenilir gıdaya ulaşma yolları ve gıda israfının önüne geçilmesi konularında farkındalık ve tüketici bilinci oluşturmak amacıyla düzenlenen “Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı" konulu eğitim programına 3, 4, 5 ve 6. Sınıf öğrencileri katıldı.

Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personeli Gıda Mühendisi Eda Nur Demirtaş ve Ziraat Mühendisi İmran Akbaş öğrencilere çok değerli bilgileri samimi bir havada aktardı.

Uzmanlar çocuklarda farkındalığı arttırmak için; güvenilir gıda, yeterli ve dengeli beslenme, güvenilir gıdaya ulaşma yolları, sağlıklı ve sağlıksız yiyecekler, gıdaların sağlığa uygun koşullarda üretilmesi, saklanması ve satışa sunulması ve gıda israfının önüne geçilmesi için yapılması gerekenleri anlattı.

Öğrenciler hayati önemi olan bilgileri dikkatle dinledi, eğitime aktif katılım sağladı.

Kantinde satılan yiyecekler, dengeli beslenme, gıda zehirlenmeleri, hijyen kurallar. Beslenme konusundaki yoğun bilgi kirliliğinin önüne geçmek için çocuklara yönelik yapılan eğitimlerde yeterli ve dengeli beslenme bilgisinin her birey tarafından öğrenilmesi ve uygulanmasının toplum sağlığı açısından büyük önem taşıdığına vurgu yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığının tüm bu konularda tüketicinin haklarını koruduğunu çocuklara anlatan uzmanlar Alo 174 Gıda Hattının denetimlerdeki önemine dikkat çekti. Çocuklara gıdayla ilgili olumsuz bir durum yaşadıklarında büyükleri aracılığıyla şikayet oluşturabileceklerini hatırlattı.

Korgun İlkokulu ve Ortaokulu, İsmet İnönü Ortaokulu, İstiklal Yolu İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Karatekin Ortaokulu ve Yunus Emre Ortaokulu'nda gerçekleştirilen eğitim programlarına bin 153 öğrenci katıldı.
çankırı gıda güvenilirliği ilkokul ortaokul öğrenci beslenme hijyen kantin israf alo 174 tarım ve orman