Genç Tarım Orman Elçileri ile Söyleşiler Konya’da yapıldı

26 October Thursday, 2023
‘Konya’da Genç Tarım Orman Elçileri ile Söyleşiler’ programı düzenlendi. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu’nun da sunum yaptığı programda; gençlere, zirai alanda emek veren üreticilere ve girişimcilere sağlanan desteklemeler gibi başlıklarda bilgilendirme yapıldı.
Genç Tarım Orman Elçileri ile Söyleşiler Konya’da yapıldı
Genç Tarım Orman Elçileri ile Söyleşiler Programı Konya’da düzenlendi.

Programda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen faaliyetlerin yanı sıra zirai alanda emek veren üreticilere ve girişimcilere sağlanan desteklemeler tanıtıldı.

Selçuk Üniversitesi Sultan Alparslan Kültür Merkezi 30 Ağustos Salonunda gerçekleştirilen programa Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu katıldı. Çolakoğlu, söz konusu programı çok önemsediğini belirterek, ‘çalışmanın amacının üniversite öğrencilerinde zirai anlamda farkındalık oluşturmak, kendi geleceklerine dair planlamalarını yaparken bakış açılarını geliştirmelerine katkı sağlamak’ olduğunu ifade etti.

Programa ayrıca sanatçı ve program yapımcısı Turgay Başyayla da video bağlantı ile katıldı. Başyayla sürdürülebilir bir üretimin önemini vurguladı.

Başkan Çolakoğlu’ndan sonra Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığından Koordinatör Ziraat Yüksek Mühendisi Mahmut Göktaş, Bakanlığın faaliyetleri, Eğitim ve Yayın Dairesi’nin çalışmaları, Bakanlık desteklemeleri, projeler ve özel sektörde iş imkanları hakkında genç tarım orman elçilerine sunum yaparak bilgi verdi.

Akademisyenler, öğrenciler,  bakanlığın ilgili ve bağlı kuruluşlarından personelin katılım sağladığı toplantı soru cevap bölümü ile tamamlandı.
tarım orman eğitim yayın dairesi başkanlık konya genç tarım orman