13. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması sonuçlandı

26 April Wednesday, 2023
Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının DenizBank destekleriyle bu yıl 13.’sünü düzenlediği Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nın sonuçları açıklandı. Seçici kurul 8 eseri ödüle layık bulurken 120 eser de sergileme ve albüm çalışması için seçildi. Ayrıca ödül alan eserlerden biri Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit KİRİŞCİ tarafından “Bakan Özel Ödülü”ne layık görüldü.
13. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması sonuçlandı
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı ile Denizbank’ın ortaklaşa düzenlediği 13. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması sonuçlandı.

'Genel', 'Çiftçi', 'Öğrenci', 'Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları', 'DenizBank Çalışanları' ve bu yıl konusu 'Sen Üret Yeter' olan temalar olmak üzere 6 farklı kategoride ödüller sahiplerini buldu.

Savaş fotoğrafçısı ve aynı zamanda belgesel yapımcısı Coşkun Aral ile Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) üyesi ve fotoğraf sanatçısı Reha Bilir'in de yer aldığı jüri 8 eseri ödüllendirdi.

Buna göre genel kategoride Ekrem ŞAHİN Kuraklık adlı çalışmasıyla birinci oldu. Şahin’in çalışmasını, Mahmut Serdar Alakuş’a ait Balık Çiftliği ile Mehmet Aslan’ın Kuzular adlı eseri takip etti. Kuzular adlı eser aynı zamanda Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci tarafından “Bakan Özel Ödülü”ne layık görüldü.

Öğrenci Kategorisinde İsmail Serhat Şahin ‘Midye Çiftliği’ adlı çalışmasıyla birinci olurken, “Sen Üret Yeter” Tema Kategorisinde de birinciliği Gazi Aydın Bal Eğitimi eseriyle elde etti.

Diğer kategorilerde birinciler ve eser isimleri şöyle: Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları Kategorisi’nde Erdoğan Karacabey, Çoban;  Çiftçi Kategorisinde Yücel Albayrak,  Koyunlar; Deniz Bank Çalışanları Kategorisinde Meral Kaya, Çiftçi.

Yarışmada bu yıl toplam bin 210 katılımcı 6 bin 635 eserle  yer alırken jüri üyeleri 120 eseri de sergileme ve albüm çalışması için seçti. Sonuçlara tarimorman.gov.trtarimorman.gov.tr/EYDB, tariminsan.com  adreslerinden ve yarışmaya ait sosyal medya kanallarından ulaşılabilir.
tarım orman insan fotoğraf yarışması sonuç eğitim yayın ödül