Adana’da yetişiyorlar, 11 ile dağıtılıyorlar

01 September Thursday, 2022
Adana Su Ürünleri Üretim İstasyonu’nda yetiştirilen yavru sazan balıkları, 11 ildeki göl ve gölete bırakılacak.
Adana’da yetişiyorlar, 11 ile dağıtılıyorlar
Haber - Fotoğraf : Osman BALCI
Kamera : Ersin ERZİN

 
Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Üretim İstasyonunda yetiştirilen yavru sazan balıklarının hasadı yapılmaya başlandı.

Buradaki balıklar aralarında Adana’nın da bulunduğu 11 ildeki göl ve göletlere bırakılacak. Böylece balık sayısının artmasına katkı sağlanacak.

İlk hasadı yapılan 2,6 milyon balık Konya’ya gönderildi.

Hasadına Adana Valisi Süleyman Elban da katıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin’den bilgi aldı. İl Müdürü Tekin, “Burası 6 yıldır atıl durumda olan bir tesisti. Bakanlığımıza devri sonrasında süratle teknik personel görevlendirmesi yaparak burayı üretime hazır hale getirdik. Su Ürünleri Üretim İstasyonumuzda geçen yıl 8 milyon adet yavru balık üretimi yapıldı ve bunların 6 milyon adedi balıklandırma bölgemizde yer alan Adana, Mersin, Osmaniye, Konya, Hatay, Gaziantep’e ve bölgemiz dışında yer alan Mardin’e gönderildi. 2 milyon adedi ise kışlatılmak üzere havuzlarda bırakıldı. Bu yıl için bakanlığımızca dağıtımı planlanan sazan yavru adeti ise 10 milyon adettir. Eylül ayı içerisinde Konya, Kahramanmaraş, Mersin, Nevşehir, Kayseri, Kırşehir, Hatay, Aksaray, Karaman, Niğde ve Adana illerimize dağıtımları planlanmaktadır. İlk hasadı yapılan 2,6 milyon balığı bugün Konya ilimize sevk edeceğiz.”dedi.
 
Teknik personeller tarafından havuza ağ gerilerek bir bölgeye toplanan yavru sazan balıklarını kepçe ile kovalara koyan Vali Elban, balık sağım ve üretim işlemlerini gerçekleştiren teknik personellere çalışmalarında başarılar diledi. Vali Elban, üretilen balıkların çevre farklı illere dağıtılıyor olmasının buralardaki göl ve göletlerde balık popülasyonunun devamlılığını sağlaması açısından önemli olduğunu söyledi.
adana sazan üretme çiftliği balık balıklandırma