Aydın’da gençler yaban hayatıyla tanışıyor

04 January Tuesday, 2022
Aydın’da doğanın önemi ve korunması konusunda gençlere farkındalık oluşturacak bir çalışmaya imza atıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkililerince son 1 yılda 3 bin 500 öğrenciye yaban hayatına ilişkin bilgiler verildi, doğanın korunması için gençlere düşen görevler anlatıldı.
Aydın’da gençler yaban hayatıyla tanışıyor Aydın’da gençler yaban hayatıyla tanışıyor. Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, gençlere eğitimler vererek doğanın önemi ve korunması konusunda yardımcı oluyor.

DKMP Aydın Şube Müdürü Ali Egemen İşcan, eğitimlerin faydalı geçtiğini belirtti. “Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan şube müdürlüğümüz Aydın ilimizde biyolojik çeşitlilik, yaban hayatı, sulak alanlar ve korunan alanlar ile ilgili olarak faaliyet göstermekte. İdari binamızda bulunan ve 2014 yılında tesis ettiğimiz Tabiat Eğitim Merkezi’mizde ilk ve ortaöğretim çağındaki çocuklarımıza biyolojik çeşitlilik, yaban hayatı, sulak alanlar ve korunan alanlar ile ilgili uzman eğitmenlerimiz tarafından eğitimler veriliyor. Bu sene toplamda yaklaşık olarak 3 bin 500 öğrencimizi merkezimizde ağırladık. Tabi buradaki eğitimlerde amacımız, gençlerimize doğa sevgisi ve doğanın korunması ile ilgili bilinci artırmak. Çocuklarımız burada hem çok eğleniyorlar, hem de güzel bilgiler ediniyorlar. Bu anlamda hepsine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Gençler de eğitimlerden memnun.
aydın doğa koruma milli parklar yaban hayatı gençlik