Bakan Kirişci barajları inceledi

10 February Friday, 2023
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, deprem bölgelerindeki barajlarda incelemelerin havadan ve karadan aralıksız süreceğini belirtti.
Bakan Kirişci barajları inceledi
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin deprem bölgesindeki incelemeleri devam ediyor.

Bakan Kirişci aralarında Adıyaman-Şanlıurfa sınırında bulunan Atatürk Barajı’nın da yer aldığı, deprem bölgesindeki baraj ve göletleri havadan inceledi.

Kirişci, söz konusu incelemelere ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Atatürk Barajı’nın da aralarında bulunduğu deprem bölgelerindeki barajlarımızda havadan ve karadan incelemelerimiz devam ediyor. Her türlü tedbiri alıyoruz. Ekiplerimiz incelemelerini aralıksız sürdürecek."

Barajlardaki incelemesinin ardından depremin merkez ili Kahramanmaraş’a geçti. Kirişci, bir süre havadan kenti inceledi.

Kirişçi, daha sonra Onikişubat ilçesi Hacı Bayram Veli Mahallesi'ndeki Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğüne ait lojmanlara giderek buradaki depremde çöken 4 katlı binadaki arama kurtarma çalışmalarını takip etti.

İlgililerden bilgi alan Kirişci, enkaz altından yakınları kalan vatandaşlarla görüştü, teselli etti. Buradan ayrılan Kirişçi, İl Emniyet Müdürlüğünde kurulan Kriz Masası'na gelerek yetkililerden kentteki durum hakkında bilgi aldı.
tarım orman bakan vahit kirişci deprem adıyaman şanlıurfa kahramanmaraş atatürk baraj inceleme