Bakan Kirişci personele seslendi

06 September Tuesday, 2022
Marmara Bölgesi II. Etap Bölge Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı’na katılan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarım sektörünün önemini vurgulayarak sürdürülebilirlik mesajı verdi.
Bakan Kirişci personele seslendi
Haber : Bursa İl Enformasyon
 
Marmara Bölgesi II. Etap Bölge Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı Bursa’da başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Personel Genel Müdürlüğünce düzenlen toplantıya video konferans yöntemiyle Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de katıldı. Kirişci, son dönemde, iklim değişikliği ve pandemi gibi küresel sorunlara bağlı, tarımsal üretim zincirinde ortaya çıkan aksamaların daha fazla hissedildiğini anımsattı.

Ukrayna-Rusya savaşına değinen Kirişci, "Bugüne kadar aldığımız ve bundan sonra alacağımız tedbirler ile muhtemel zararların önüne geçmek için büyük gayret sarf ediyoruz. Allah'a şükür bunda da başarılı olduk." diye konuştu. Kirişci, bu süreçte tarım sektörünün öneminin bir kez daha ortaya çıktığına işaret ederek "Stratejik önceliğe sahip ürünlerde gıda güvenliği milli bir meseledir." değerlendirmesinde bulundu. Vatandaşları hem bugün yaşanan krizlerden korumak hem de gelecek kuşaklara yaşanabilir bir Türkiye bırakmak için tarım politikalarını üretim alanlarını,  verimi ve  kaliteyi artırmak şeklinde 3 sac ayağı üzerine oturttuklarını bildiren  Kirişci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu vizyonumuzu belirlerken kent tarımını özellikle gündemimize aldık. Dünyada kentsel nüfusun hızla artması, insan-doğa ilişkisinin bozulmasına, tarım alanlarının azalmasına, en önemlisi de gıda güvenliğinin ortadan kalkmasına sebep oluyor. Yerel ekonomiyi kalkındırmak, gıda güvenliğini sağlamak,  ürünlerin yetiştirildiği yerde tüketilerek taze ve ucuz gıdaya erişimi kolaylaştırmak, biyo-çeşitliliğin sürdürülmesi ve korunması, kadınlarımızın, gençlerimizin ve hatta emeklilerimizin istihdamının sağlanması,  karbon ayak izinin azaltılması için kent tarımını     teşvik ediyor ve destekliyoruz."

Sürdürülebilirliğin, tarımdaki kırmızı çizgileri olduğuna değinen Kirişci,  "Toprak, su ve genetik kaynaklarımızın muhafazasını asla ihmal edemeyiz, bunlardan ödün veremeyiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Kirişci, Bu tür kurum içi eğitimlerin önemini vurgulayarak "Ülke sevgisini yüreğinde hisseden bu geniş ailenin her bir ferdinin, üreticilerimizin sorunlarını çözmeye odaklı bir anlayışla çalıştığına inancım tamdır." dedi.
 
Personel Genel Müdürü Adem Dinç de konuşmasında "Toplantının amacının Bakanlık Merkez birimleri ile bağlı kuruluşlar, İl ve İlçe Müdürlükleri ile bir araya gelerek istişare etmek, eğitim ve bilgilendirme yolu ile tereddüt duyulan konular hakkında karşılıklı işbirliği ile aydınlatma ve çözüme kavuşturulmasıdır. Bu şekilde uygulamada olabilecek hataları minimize etmektir. İlk programımıza Ege Bölgesi ile başladık Marmara bölgesi ile devam ediyoruz. İlerleyen günlerde diğer bölgelerimizde de çalışmalarımız devam edecektir. Bu programda sorumluluk alan tüm il müdürlerimize ve personelimize azimli çalışmalarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. " dedi.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül Toplantıda yaptığı konuşmada iletişimin önemini vurguladı. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de devletler ve devleti oluşturan kurumlar ile toplumlar, varlıklarını sürdürebilmek için  "iletişim kurmak" zorundadır diyen İl Müdürü Aygül, ''İletişim, farklı yöntemler kullanılarak başkalarına bilgi aktarma yeteneği olarak tanımlanabildiği gibi günümüzde var olan bilgiyi en kısa sürede ve en doğru şekilde iletmek olarak da kabul görmektedir. Ayrıca iletişim, personel-yönetim ilişkilerinde, davranışı etkileyen en önemli faktörlerden biridir.
marmara tarım orman istişare toplantısı bakanlık bakan vahit kirişci