Bakan Pakdemirli: Kuru Hububatta destek yüzde yüz arttı

25 October Thursday, 2018
Ankara'da düzenlenen Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin Marmara Bölge Toplantısı, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin katılımı ile gerçekleşti. Bakan Pakdemirli hububat, mazot destekleri ve su yatırımları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan Pakdemirli: Kuru Hububatta destek yüzde yüz arttı Ankara'da düzenlenen Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin Marmara Bölge Toplantısı, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin katılımı ile gerçekleşti. Bakan Pakdemirli önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Pakdemirli “Buğday ve arpaya, kuru hububata özel olarak gübre desteğini yüzde 100 artırıyor ve 4 liradan 8 liraya çıkarıyoruz. Buğday ve arpada bugünden itibaren yeni sezon itibarıyla yeni hasatta dünya fiyatlarıyla satın alacağız. Bunun anlamlı, çiftçi elindeki ürünü en iyi şartlarda değerlendirecek. Mazot desteklerini de mart nisan ödeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 “Mevcut su projeleri 2023’e kadar tamamlanacak”

Suyun kalkınmadaki rolüne değinen Bakan Pakdemirli, “Büyük bir sıkıntı olmazsa 2023 yılında tamamlanacak. Ondan sonra sulama sistemleri ile ilgili çalışmalar yapacağız. Su kalkınmadaki en büyük dayanağımız. Bugünkü şartlar ve yatırım imkânları göz önüne alındığında bu yıllar biraz daha uzayacak gibi görünüyor ama bütçe dışı kaynaklarla bu işi nasıl yapabiliriz diye çalışıyoruz. Bakanlığımızın başarısının da su projelerinin tamamlanmasında olduğunu biliyoruz. Tarımsal hasılayı arttırmak istiyorsanız bu 2 milyon hektarı da açmanız gerekiyor. 2 milyon hektarı açtığınız zaman senelik en az katma değeriniz 15 milyar lira olacak.” dedi.
 
tarım orman bakan Pakdemirli gübre hububat su