Bakan Yumaklı, il müdürleri ile bir araya geldi

19 September Tuesday, 2023
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık'ta düzenlenen toplantıda atandıkları illerde yeni görevlerine başlayacak olan il tarım ve orman müdürleriyle bir araya geldi.
Bakan Yumaklı, il müdürleri ile bir araya geldi
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, il tarım ve orman müdürleri ile Bakanlıkta bir araya geldi.

Bakan yardımcıları ve birim amirlerinin de katıldığı toplantıda konuşan Bakan Yumaklı görevlerine yeni atanan il müdürlerine başarı diledi.

Tarım ve Orman Bakanlığının, Türk tarımının ve tarım sektörünün geleceğine yön veren önemli bir bakanlık olduğuna dikkati çeken Yumaklı, “Yaptığınız iş çok değerli ve kıymetli. Biz Bakanlık olarak Türkiye'de yaşayan herkesin hayatının her aşamasında bulunuyoruz" diye konuştu.

Bitkisel üretimden gıdaya, ormandan suya birçok alanda yer aldıklarını belirten Bakan Yumaklı “Dünya genelinde 'yeni normal' diye adlandırılan süreç bundan sonra da devam edecek. Su, en önemli konulardan biri olacak. Bu sebeple elimizdeki kaynakları en iyi şekilde kullanmak ve insanların istifadesine sunmak zorundayız" dedi.

Dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek gerektiğini söyleyen Tarım ve Orman Bakan Yumaklı özellikle iklimsel faktörlerin daha dikkatle izlenmesi gerektiğini, doğal afetlerin de yapılacak planlamalarda göz önünde bulundurulacağını vurguladı.

Bakan Yumaklı Türkiye Yüzyılı'nın tarım ve hayvancılık alanındaki çerçevesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Bizi dünya gıda sektörünün en önemli aktörlerinden biri haline getiren tarım ve hayvancılıkta, girdi fiyatlarını düşüren,  üretici gelirlerini artıran, tüketici erişimini kolaylaştıran bir sistemi hayata geçireceğiz" ifadesinin oluşturduğunu anlattı.

Kısa orta ve uzun vadeli çalışma planlarını belirlediklerinin altını çizen Yumaklı “2024 yılında da sürdürülebilir üretim, verimli üretim, kaliteli ürün, kayıtlılık ve tarımsal yatırım konularını birbiriyle ilintili hale getireceğiz. Belirlediğimiz bu hususlar Orta Vadeli Planda da yer buldu." diye konuştu.

Başta planlı tarım olmak üzere sözleşmeli tarım, ekilemeyen tarım arazileri ve Çiftçi Kayıt Sistemi ile ilgili konuların büyük bir önem arz ettiğine değinen Yumaklı, il müdürlerine de bu konuları yakından takip etmeleri talimatını verdi.

“Bakanlığımız merkez birimleri ile taşra birimlerimiz arasında bağlantı hiçbir zaman kopmamalı" diyen İbrahim Yumaklı şunları kaydetti: “Sizler bulunduğunuz illerde bakanlığımızı temsil ediyorsunuz. Temsil ettiğiniz bakanlıkla ilgili tarım ve hayvancılık yapan üreticilerin beklentilerini karşılamalısınız. Vatandaşlarla temas halinde olmalı ve onların sorunlarına çözüm üretmelisiniz. Ayrıca görev yaptığınız illerin verilerine de hakim olmalı ve çözüme kavuşturulması gereken konuları da tespit ederek gereğini yapmalısınız."
 
 
bakan ibrahim yumaklı tarım orman