Bakan Yumaklı Kastamonu’da okul açılışına katıldı

04 January Thursday, 2024
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu programı kapsamında Mecit Çetinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Binnur Çetinkaya Mesleki Eğitim Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Bakan Yumaklı, "Bilimle, fenle, ahlakla, maneviyatla donatılmış güçlü nesillerin oluşturduğu toplumun herhalde bağımsızlıkla ilgili hiçbir sorunu olmaz" mesajı verdi.
Bakan Yumaklı Kastamonu’da okul açılışına katıldı
Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde hayırsever aile tarafından yaptırılan Mecit Çetinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Binnur Çetinkaya Mesleki Eğitim Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, açılışta yaptığı konuşmada, Mecit Çetinkaya ve eşi Binnur Çetinkaya'ya teşekkür etti.

Eğitimin önemine değinen Yumaklı, "Günü yakalayan, geleceğe dair tahayyüllerini gerçekleştirmek üzere kurgulanması gereken bir eğitim olmadığında ne olacağını sizlere sunmak isterim. Çok basit bir konu değildir. Ülkelerin bağımsızlığını bile sorgulatacak kadar derinlemesine bir konudur." diye konuştu.

Gençlerin eğitiminde bilimin önemine vurgu yapan Yumaklı, "Bizim eğitimle alakalı her konuya dikkatli bir şekilde eğilmemiz gerekir. Bunun için geleceğin toplumlarını şekillendirdiğimizi bilmemiz gerekir. Bilimle fenle ahlakla maneviyatla donatılmış güçlü nesillerin oluşturduğu toplumun herhalde bağımsızlıkla ilgili hiçbir sorunu olmaz. Bugün açılışını yaptığımız okul diğer tesislerle birlikte eğitim ve bilginin yanında sevgiye ve motivasyona da hitap edecektir." ifadelerini kullandı.

Programa Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu Valisi Meftun Dallı, AK Parti Kastamonu milletvekilleri Fatma Serap Ekmekci ve Halil Uluay, Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi BilalErdoğan ve kent protokolü ile vatandaşlar katıldı. Programda konuşan milletvekilleri Uluay ve Ekmekci, hizmete açılan merkez ve lisenin ilçedeki çocukların geleceğine önemli katkı sağlayacağını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından okul hizmete açıldı.
kastamonu inebolu meslek lisesi eğitim tarım ve orman