Bakanlık düve desteğini sürdürüyor

05 September Tuesday, 2023
Tarım ve Orman Bakanlığı, 26 ilde damızlık düve yetiştirme merkezi kurulması kapsamında ahır yapımı ile bu merkezler için makine ve hayvan alımlarına yüzde 50 hibe desteği sağladı.
Bakanlık düve desteğini sürdürüyor Tarım ve Orman Bakanlığından damızlık düve yetiştirme merkezi ve düve alım desteği sürüyor.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, 26 ilde damızlık düve yetiştirme merkezi kurulması kapsamında ahır yapımı ile bu merkezler için makine ve hayvan alımlarına yüzde 50 hibe desteği sağladığı bilgisine yer verildi.

Açıklamada görüşleri paylaşılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, nitelikli damızlık düve yetiştirme merkezlerinin kurulması ve yetiştiricilerin hayvanlarını bu merkezlerden temin etmeleri amacıyla toplam 80 milyon TL hibe desteği sağladıklarını bildirdi.

Hayvancılık Genel Müdürlüğü hayvancılığı desteklemek için bir yandan projeler yürütürken diğer yandan aile işletmelerine yönelik hibe destekleri veriyor.

Damızlık düve yetiştirme merkezlerinin çalışmaları Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlenen kriterler doğrultusunda gerçekleştiriliyor. Bu merkezler belirli aralıklarla Bakanlıkça denetleniyor.
tarım orman düve destek bakan İbrahim yumaklı