“Bu çocuklar bu ülkenin aydınlık geleceği”

26 February Monday, 2024
Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu 18. Uluslararası Kongre ve Sergisi’ni "Global Tarım Politikaları, Gıda ve Enerji" temasıyla Antalya’da düzenledi. Kongrenin “Tarımın Fenomenleri” başlıklı söyleşisine katılan Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, kurumun projelerini tanıtan bir sunum yaptı. Tarım fenomenleri için “Bu çocuklar bu ülkenin aydınlık geleceği” ifadesini kullanan Başkan Çolakoğlu, ‘Anadolu’nun Yüreğine Dokunanlar’ belgesel çalışmasının onların yaşamını anlatan önemli bir yapım olduğuna dikkat çekti.
“Bu çocuklar bu ülkenin aydınlık geleceği”
Tarımın geleceği, teknoloji ve gençler; “Tarımın Fenomenleri” söyleşisinde tüm yönleriyle ele alındı.

Antalya sektör paydaşlarını bir araya getiren 18. Uluslararası Kongre ve Sergisi’ne ev sahipliği yaptı. Türkiye Un Sanayicileri Federasyonunun bu yıl "Global Tarım Politikaları, Gıda ve Enerji" temasıyla düzenlediği etkinlik 3 gün süren yoğun bir programla gerçekleştirildi.

Program kapsamında düzenlenen “Tarımın Fenomenleri” başlıklı söyleşiye katılan Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, kurumun çocuklara ve gençlere yönelik projelerini tanıttı. Sürdürülebilirliğin önemine dikkat çeken Başkan Çolakoğlu, “Biz Tarım ve Orman Bakanlığı olarak ülkemizin hemen her alanda temsil edildiği bir Bakanlık olarak, Türkiye Cumhuriyetinin yüzüncü yılı ve Türkiye Yüzyılı vizyonuyla çocuklara gençlere ve yetişkinlere yönelik yapmamı gereken işler var. Bunları bir plan dahilinde Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı sorumluluğu altında ‘nasıl gerçekleştirebiliriz?’ sorusundan hareketle öncelikle çocuklara yönelik, çocukların duygu ve düşünce dünyasını geliştirecek, onları Tarım ve Orman Bakanlığının hizmet alanlarına yönlendirebilecek nitelikli eserler ortaya koymamız lazım dedik.” ifadelerini kullandı.

Tarım yazarı Mine Ataman’ın moderatörlüğündeki oturumda sosyal medya fenomenleriyle bir araya gelen Başkan Çolakoğlu, ‘Anadolu’nun Yüreğine Dokunanlar’ belgesel programının önemine vurgu yaparak; “Bunlar 22-23 yaşında bu ülkenin pırıl pırıl aydınlık geleceği. Verdikleri mesajlar yaptıkları işler akıl alacak gibi değil. İnanın oturur ağlarsınız. Eğer bu ülkeyle ilgili hayalleriniz varsa, bu milletle ilgili hayalleriniz varsa oturur gözlerinizden yaşlarınızı dökersiniz, samimi söylüyorum.  Gerçekten hepimiz Anadolu’yuz. Anadolu’nun yüreğine dokunuyorlar. Bu çocuklar bu ülkenin aydınlık geleceği. Onların yaptığı iş herkesin kaçtığı iş.” dedi.

Oturumun diğer konuşmacıları; Fenomen Elif Akçivi, Agrovisio Kurucu Ortağı Emre Tunalı, Fenomen Sema Mihaliç de tarımın geleceğiyle ilgili düşüncelerini paylaştı.

Sektör paydaşları ve tedarikçiler başta olmak üzere bin 300'den fazla delegenin katıldığı uluslararası kongrede üretimde teknolojik dönüşümlerden iklim değişikliğine kadar çok çeşitli konular konuşuldu.
antalya tarım fenomenleri tarımın geleceği sosyal medya anadolunun yüreğine dokunanlar tusaf kongre eğitim ve yayın tarım ve orman