Çankırılı üreticiler projeyle kalkınıyor

09 November Thursday, 2023
Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Çankırı’da çok sayıda vatandaş tarımsal üretime başladı. Verilen desteklerle hayvancılık tesisleri, çilek bahçeleri kuruldu. Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu yapılan yatırımları yerinde incelmek için bir ziyaret gerçekleştirdi.
Çankırılı üreticiler projeyle kalkınıyor
Haber: Çankırı İl Enformasyon

Desteklerle ağıllarını, bahçelerini kurdular. Tarıma yaptıkları yatırımları Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu temsilcilerine anlattılar.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Etüt ve Projeler Daire Başkanlığının, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) ek finansmanı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde yürüttüğü “Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi” ile Çankırı’da da önemli yatırımlar yapıldı.

Yıllık Denetim Misyonu Toplantıları çerçevesinde, proje paydaşlarından oluşan misyon heyeti projeye ait uygulamaları ve ilerlemeleri yerinde görmek üzere proje sahalarını ziyaret etti.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı işbirliğinde finanse edilen destekler İl Tarım ve Orman Müdürlüğü aracılığıyla üreticilere ulaştı.

Köylerde küçükbaş hayvancılığa yatırımlar yapıldı, yüzde yüz hibeyle çilek bahçeleri kuruldu.

Projeden destek alıp kendi işletmelerini kuran çiftçiler faaliyetlerini Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu heyetine anlattı.

Heyet ilk olarak Eldivan ilçesi Beydere mahallesinde bulunan Gülendam Çakıcı’ya ait yüzde 100 hibeli Çilek Bahçesini ziyaret etti. Söz konusu çilek bahçesi için tamamı IFAD tarafından karşılanan 178.571,5 TL bedel ile kurulumun gerçekleştirildiği belirtildi. Heyet üyeleri yararlanıcı Gülendam Çakıcı’ya sorular yöneltip proje hakkında bilgi aldı.

Proje kapsamında diğer faaliyetler arasında yer alan çadır ağıl kurulumu projesi için Eldivan ilçesi Gölezkayı köyü mevkiinde yer alan yararlanıcı Şenay Delil’in işletmesi de ziyaret edildi. Proje için yüzde 70 hibeli programdan yararlanan yatırımcı toplam 87.500 TL hibe desteği aldığını belirtti. Çiftçilerle IFAD heyeti arasında samimi diyaloglar yaşandı.

Heyet üyelerine Eldivan ilçesindeki proje sahalarını tanıtan İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, proje hakkında bilgi verdi.

Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu temsilcileri gerçekleştirilen yatırımlardan memnun kaldıklarını belirtti.
çankırı kırsal proje ıfad destek hibe ağıl çilek tarım ve orman