Damızlık koçlar açık artırmayla satıldı

31 March Thursday, 2022
Balıkesir’deki Koyunculuk Araştırma Enstitüsü’nde yetiştirilen merinos koçları yoğun ilgi görüyor. Bu sene satışa sunulan 149 koç, yaşlarına göre 7 bin 500 liradan açık artırmaya sunuldu. Kıran kırana geçen mezatta en pahalı koç 27 bin 500 liraya alıcı buldu.
Damızlık koçlar açık artırmayla satıldı Balıkesir Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü bu yıl da ürettiği damızlık koçları satışa çıkardı.

Türkiye'nin dört bir tarafından gelen yetiştiriciler, yerli ve milli ırk olan Karacabey merinosunu alabilmek için kıran kırana mücadele etti.

Satıştan sonra röportaj veren Enstitü Müdürü Erdinç Veske, bütün koçların satıldığını belirtti.
Açık artırmada 149 koçtan 120'sinin satıldığını belirten Veske, "En düşük fiyat 10 bin lira, en yüksek fiyat da 27 bin 500 lira oldu. Bu hayvanlar, üst elit sürümüz merinos koyunlarındaki üst grubumuz. Yani hem et oranı hem de yapağı oranı yüksek." dedi.

En pahalı koçun yeni sahibi olan Manisa'nın Demirci ilçesinden Celal Sevgi ise sürüsünde 120 civarında hayvanın bulunduğunu dile getirdi.

Enstitüden her yıl koç aldığını anlatan Sevgi, "Bu yıl iki tane aldım. Buraya hazırlıklı gelmiştim, o yüzden en iyisini almaya zaten niyetliydim. Bunu da başardım, ben bu koça verdiğim parayı bir yılda amorti ederim." diye konuştu.
Balıkesir bandırma merinos koç damızlık yetiştirme satış