Defne’nin yardımını Bakanlık ulaştırdı

20 February Monday, 2023
Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri, deprem bölgesine yem götüren tırın önünü kesen Bolulu 8 yaşındaki Defne Katı'nın yardım kutusunun Malatyalı akranı Meryemce Sarıbaş'a ulaşmasını sağladı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de Defne’yi arayarak teşekkür etti.
Defne’nin yardımını Bakanlık ulaştırdı
Tarım ve Orman Bakanlığı 8 yaşındaki Defne Katı’nın yardımını depremzede akranına ulaştırdı.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Bakanlığın Bolu'dan Malatya'ya hayvan yemi götüren tırının önünü kesen Katı, hazırladığı yardım kutusunun yaşıtı bir depremzedeye verilmesini istedi.

Bakanlık ekipleri de yardım kutusunu Beykent Tabiat Parkı Sosyal Tesisleri'nde ailesiyle misafir edilen 10 yaşındaki Meryemce Sarıbaş'a teslim etti.

Akranının ince davranışından dolayı büyük mutluluk yaşayan Meryemce, Defne'yle görüntülü arama ile görüştürüldü. Birbirleriyle tanışan çocuklar, ileride aileleriyle bir araya gelmek üzere sözleşti. Defne'nin annesi Hacer Katı da Meryemce'nin annesi Çilem Sarıbaş'a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de Defne ve ailesini telefonla arayarak, gösterdiği yardımseverlikten dolayı teşekkür etti. Bakan Kirişci, deprem felaketinin bütün ülkeyi yasa boğduğunu belirterek, Defne'nin örnek bir davranış gösterdiğini ifade etti.
tarım orman bakan vahit kirişci defne katı yardım