DKMP ekiplerine İHA eğitimleri Kızılcahamam’da verildi

25 December Monday, 2023
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünden gelen talep üzerine Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Kızılcahamam’da bir eğitim programı düzenledi. Fotoğraf, Video, Fotokapan ve İnsansız Hava Aracı (İHA) Eğitimi programına katılan 20 personel önce teorik eğitimi tamamladı ardından sahada uygulamalı İHA eğitimi aldı.
DKMP ekiplerine İHA eğitimleri Kızılcahamam’da verildi
Soğuksu Milli Parkı personel eğitimine ev sahipliği yaptı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü eğitim programı için Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığıyla bir işbirliği gerçekleştirdi.

Kızılcaham’da düzenlenen Fotoğraf, Video, Fotokapan ve İnsansız Hava Aracı (İHA) Eğitimi programına, bölge müdürlükleri merkez ve taşra birimlerinde görevli 20 personel katıldı.

Katılımcılara “Temel Fotoğraf Eğitimi” veren alanında uzman eğitimciler; pozlama ve pozlamaya etki eden faktörler, alan derinliği, görüntü düzenlemesi (temel kompozisyon kavramları) konularını anlattı.

Milli Parklarda görevli ekiplerin en çok ilgisini çeken “Temel Fotokapan” eğitiminde ise fotokapanlar, kullanım alanları fotokapan türleri ve kapasiteleri, kullanım sırasında karşılaşılan etik sorunlar, doğa ve çevre ilişkileri konuları ele alındı.

Havacılık kuralları, temel meteoroloji bilgisi, hava aracı uçuş dinamiği, uçuş bilgisi, uçuş operasyonu ve temel uçuş bilgisinin verildiği “İnsansız Hava Aracı” (İHA) eğitimi ise teorik eğitimle başlayıp uygulamayla devam etti.

Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkında 20 personel sahada İHA uçurarak,  sabit kanat ve döner kanatlı (multikopter) cihazlarının uygulama uçuşlarını izleme ve uygulama fırsatı buldu.

Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda başarılı bir şekilde tamamlanan eğitim programı personele Ölçme Değerlendirme Anketi yapılmasıyla sona erdi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerine verilen eğitimlerle; av ve yaban hayvanlarının hayat ortamlarının fotoğraf ve film çekimi ile görüntülenip kaydedilmesi, yaban hayatının korunması, geliştirilmesinin ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amaçlanıyor.
iha fotoğraf fotokapan video eğitim dkmp yaban hayatı eğitim ve yayın tarım ve orman