Drakulaya karşı savaş açıldı

18 December Friday, 2020
Trabzon'un Maçka ilçesinde, halk arasında drakula da olarak bilinen, turunçgil uzun antenli böceği ile mücadele kapsamında fındık bahçelerinde söküm çalışmalarına başlandı.
Drakulaya karşı savaş açıldı Trabzon’da halk arasında Drakula olarak da bilinen, turunçgil uzun antenli böceği ile mücadele çalışmaları başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitki Karantinası Tazminatı Desteği Uygulama Tebliği doğrultusunda, Maçka’ya bağlı 7 mahalledeki toplam 2 bin 500 dekarlık fındık alanında söküm ve imha çalışması gerçekleştirilecek.

Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit Gülbay "Şu anda 7 mahallemizde bulaşıklı alan mevcut. 2 bin 500 dekar alanın sökümü ile ilgili Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile Bakanlığımız buradaki sökülen alanların 4 yıl boyunca 15 lira kilogram fiyatından vatandaşlarımızın ürün bedelini karşılayacak. Yaklaşık olarak Bakanlığımızın dekara verimleri de hesaplamak suretiyle bu toplam alanda 10-12 milyonluk bir değerle üreticilerimize destekleme ödemesi yapılacak. Yapılacak bu çalışmayla Trabzon'da turunçgil uzun antenli böceğini toptan yok etmeyi planlıyoruz." dedi.

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan da çalışmaların şubata kadar süreceğini belirtti. "Buradaki hedefimiz özellikle fındığı tehdit eden bu böceği tamamen ortadan kaldırmak. Tarım Bakanlığımız ve Ziraat Odamızın yaptığı protokol gereği Maçka Belediyesi olarak her türlü desteği veriyoruz. Karantina bölgesi ilan edilen bu yerlerde Maçka Belediyesi ve Ziraat Odası ile yaptığımız çalışmayla vatandaşımızın fındığını sökmek için çalışma başlattık. Vatandaşlarımızdan hiçbir ücret almadan fındık söküm çalışmasını gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.
Trabzon maçka Drakula böcek mücadele fındık zararlısı