Dünyaca ünlü iki değerli isim Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nın jüri onur konuğu olacak

23 March Thursday, 2023
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması jürisine ünlü fotoğraf sanatçıları Coşkun Aral ve Reha Bilir onur konuğu olarak katılacak.
Dünyaca ünlü iki değerli isim Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nın jüri onur konuğu olacak
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf  Yarışması’nın bu yıl 13’üncüsü gerçekleştiriliyor. Tarım, hayvancılık, orman, su, üretim, insan yani hayata dair tüm faaliyetlerin ölümsüzleştirildiği bu yarışma, her yıl fotoğraf severlerin büyük ilgisini çekiyor.

Her sene birbirinden değerli jüri üyelerinin fotoğraf seçimi yaptığı yarışmada bu sene jüri ekibine onur konuğu olarak duayen iki isim de katıldı. Savaş fotoğrafçısı ve aynı zamanda belgesel yapımcısı Coşkun Aral ile Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) üyesi ve fotoğraf sanatçısı Reha Bilir’in katılımıyla kadrosu daha da güçlenen yarışmaya bu yıl bin 210 kişi başvuru yaptı.

GELECEK YIL YARIŞMA ULUSLARARASI YAPILACAK

Ulusal ve uluslararası alanda otorite kabul edilen, yurt dışında pek çok fotoğraf yarışmasında jüri üyeliği yapmış bu iki isimle birlikte Bakanlık, yarışmayı uluslararası platforma da taşıyacak. Farklı ülkelerden gelecek fotoğraflarla sadece görsel bir şölen yaşanmayacak aynı zamanda katılımcı ülkelerin tarımı, üretim faaliyetleri, çiftçileriyle ilgili bir arşiv de oluşacak. Bakanlık önümüzdeki yıl yapılacak olan yarışmayı uluslararası olarak gerçekleştirecek.

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ 30 BİN LİRA

Bakanlık, katılımcıların heyecanla beklediği 13. Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nın sonuçlarını Nisan ayı içerisinde açıklamayı planlanıyor. DenizBank’ın sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışma; “Genel”, “Çiftçi”, “Öğrenci”, “Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları”, “DenizBank Çalışanları” ve “Tema” olmak üzere altı kategoride gerçekleştiriliyor. Yarışmanın bu seneki teması ise “Sen Üret Yeter”.

Birincilik ödülü 30 bin TL, ikincilik ödülü 25 bin TL, üçüncülük ödülü 20 bin TL olan yarışmada diğer ödüllerle birlikte verilecek toplam ödül miktarı 198 bin TL olacak.
tarım orman fotoğraf yarışma insan eydb coşkunaral reha bilir