Erzincan’dan dünya çocuklarına

05 November Monday, 2018
Erzincan'da yürütülen proje çerçevesinde yetiştirilen elmalar, kentteki bir fabrikada işlendikten sonra bebek püresi ve maması yapılmak üzere Fransa ve İspanya'ya satılıyor.
Erzincan’dan dünya çocuklarına Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce bir süre önce hayata geçirilen "Elma Entegre Mücadele Projesi"nden olumlu sonuçlar alındı.

Erzincan'da yürütülen proje çerçevesinde yetiştirilen elmalar, kentteki bir fabrikada işlendikten sonra bebek püresi ve maması yapılmak üzere Fransa ve İspanya gibi ülkelere satılıyor.

Proje kapsamında üretilen elmalar burada kurulu Tunay Gıda Fabrikası'nda işlenerek konsantre hale getiriliyor. Ardından da ihracata hazırlanıyor.

İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin sürece değinerek “Bu işlem son yıllarda bizim arzu ettiğimiz, hedeflediğimiz konulardan birisiydi. Yurt dışında çeşitli bebek mama ve pürelerinde ve ülkemizde de bebek mamalarında konsantre ham madde olarak ilimizdeki meyveler kullanılıyor. Buralarda üretilen meyvelerden yılda elde edilen yaklaşık bin 500 ton meyve konsantresini Fransa ve İspanya'ya ihraç ediyoruz." dedi.

Tunay Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Kırtıloğlu da bebek maması üretiminde standartların son derece yüksek olduğuna işaret etti. Kırtıloğlu “Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün desteği ve tüm teknik elemanlarımızın sürdürdüğü güzel bir yönetimle güvenilir ürünleri dünya ile paylaşıp dünya bebeklerinin gülümsemesine vesile oluyoruz." ifadelerini kullandı.
 
erzincan elma ihraç dünya