Erzurum’da gıda denetimleri sürüyor

21 September Tuesday, 2021
Erzurum’da gıda üretim işletmeleri ve gıda satışı yapan işyerlerine yönelik denetimler sürdürülüyor.
Erzurum’da gıda denetimleri sürüyor Erzurum’da gıda denetimleri sürüyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ekipleri sağlığa ve temizliğe aykırı durumlar için titizlikle çalışmalarını yürütüyor.

Denetimlerin süreceğini belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar “Yapılan denetimlerde her sektöre göre farklı denetim konuları olmakla birlikte genel olarak hijyen kuralları, yapıların fiziki durumları, çalıştırdıkları personellerinin hijyen kurallarına uyum sağlamış olup olmadıkları, kayıtlılık ve kayıtlarının tutulup tutulmadığı, depolarının uygun olup olmadığı gibi başlıklarda incelemeler yapılıyor.” dedi.

Ayrıca okulların yeni dönemde yüz yüze açılması ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan planlamalarla il ve ilçelerde eğitimler düzenlemeler yapıldığın dile getiren Akar, “Bu okullarımızda eğitim çalışmalarımız da devam etmektedir.  Güvenilir gıdaya ulaşabilmek adına ‘en iyi denetçi tüketicinin kendisidir’ tüketicilerin bizlere destek olması da büyük önem arz etmektedir. Gıda ile ilgili şikayetlerin kurumsal ve kişisel telefonlarımızın yapı sıra Bakanlığımızda da takip edilmekte olan 174 Alo Gıda hattına yapmalarını istiyoruz. Yapılan denetimlerle tüketicilerimizin güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları adına tarladan sofraya devam edecektir” diye konuştu.
Erzurum gıda lokanta restoran denetim kantin