“FASTool gelecekte önemli rol oynayacak”

25 January Thursday, 2024
AB Çiftlik Danışma Sistemindeki Uzman Tarım Danışmanları İçin Karma Eğitim Programının Geliştirilmesi Projesi, FASTool’un kapanış toplantısı yoğun ilgi gördü. Toplantıya projenin Türkiye paydaşları Tarım ve Orman Bakanlığı ile 19 Mayıs Üniversitesi temsilcilerinin yanı sıra, Avusturya, İspanya ve Slovakya paydaşları ve öğrenciler de katıldı. Katılımcılar projenin gelecek için önemli olduğunu belirtti.
“FASTool gelecekte önemli rol oynayacak”
AB Çiftlik Danışma Sistemindeki Uzman Tarım Danışmanları İçin Karma Eğitim Programının Geliştirilmesi Projesi FASTool’un son toplantısı yoğun ilgi gördü.

Toplantıya projenin Türkiye paydaşları Tarım ve Orman Bakanlığı ile 19 Mayıs Üniversitesi temsilcilerinin yanı sıra, Avusturya, İspanya ve Slovakya paydaşları ile yerli ve yabancı öğrenciler de katıldı.

Toplantıya katılan Bakanlık İç Denetim Başkanı Göktuğ Bağlı tarım danışmanlığın çiftçiyle bakanlık arasındaki ilişkiyi geliştirdiğini ifade ederek, projenin gelecek politikaların oluşturulmasında önemli rol oynayacağını vurguladı.

Personel Genel Müdürü Adem Dinç de “kendini yetiştirmiş eğitimli çiftçilerle, tarımda daha etkin ve kaliteli üretim yapılacağını düşünüyorum” dedi.

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Dr. Metin Türker de tarım danışmanları ile yeni verilerin üreticilere ulaştırılmasını sağladığına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “TAGEM olarak bizler iklim değişikliğine uyumlu, verimli, kaliteli, kuraklığa ve soğuğa dayanıklı tohum çeşitleri geliştirdiğimiz gibi geliştirme tekniklerini de araştırıyoruz. Bunların çiftçilere anlatılması için tarım danışmanları önemli bir rol oynuyor.”

19 Mayıs Üniversitesi’nden katılan Prof. Dr. Kürşat Demiryürek de projenin gelişim sürecini anlattı. Prof. Demiryürek: “AB’den farklı ülkelerin deneyimlerinden faydalanıldı. Çok kapsamlı anket yaptık. Anket sonuçları ile eğitim programları geliştirildi. Bu çalışmalarla tarım danışmalığında büyük bir reform yapılacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan yabancı ülke temsilcileri ve öğrenciler projenin heyecan verici bir deneyim sunduğunu belirtti.
 
 
tarım orman uzman danışman eğitim yayın dairesi fastool