Hatay'da kaçak avcıların ateş açtığı av koruma görevlisi hayatını kaybetti

12 September Monday, 2022
Hatay'ın Defne ilçesinde izinsiz avlanan kişilerin silahla ateş açması sonucu av koruma ve kontrol ekibinden bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci yayınladığı taziye mesajında, “Av koruma memurlarımıza ateş açılmasıyla şehit olan Hatay DKMP Şube Müdürlüğü personelimiz Mehmet Ali Koşar'a Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Kardeşimizin mekânı cennet olsun.” ifadelerini kullandı.
Hatay'da kaçak avcıların ateş açtığı av koruma görevlisi hayatını kaybetti Hatay'ın Defne ilçesinde izinsiz avlanan kişilerin silahla ateş açması sonucu av koruma ve kontrol ekibinden bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Hatay Şubesi'nin av koruma ve kontrol ekibi, Ballıöz Mahallesi'nin kırsalında denetim yaptı.

Denetim sırasında kaçak avcılarla karşılaşan ekip görevlisi M.A.K. ve M.A, müdahale etmek istedikleri sırada şüphelilerin açtığı ateş sonucu yaralandı.

İhbar üzerine bölgeye 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, M.A.K'nin yaşamını yitirdiğini belirledi. M.A. ise ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Olay yerinden kaçan şüphelilerin yakalanması için başlatılan çalışma sürüyor.

Hayatını kaybeden Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Hatay Şubesi'nin av koruma ve kontrol görevlisi, evli ve 4 çocuk babası, Mehmet Ali Koşar'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Bakan Kirişci’den Hatay DKMP personeli koşar için taziye mesajı

DKMP personeli Koşar için Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci de bir taziye mesajı yayınladı.

Kirişci taziye mesajında şunları kaydetti: "Hatay'ın Defne ilçesindeki ormanlık alanda yasa dışı avcılık yaptığı saptanan şahıslarca, av koruma memurlarımıza ateş açılmasıyla şehit olan Hatay DKMP Şube Müdürlüğü personelimiz Mehmet Ali Koşar'a Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Kardeşimizin mekânı cennet olsun. Rabb'im ailesine ve sevenlerine sabır ihsan eylesin. Yaralanan personelimiz Mehmet Atıcı'ya acil şifalar diliyorum. Doğamızı ve can dostlarımızı koruma görevini fedakârca ifa eden personelimize yönelik saldırıları lanetliyorum. Saldırganlar hakkındaki hukuki sürecin takipçisi olacağız."
tarım orman bakan vahit kirişci mehmet ali koşar