Kıbrıs’ta “tarımda teknoloji kullanımı” eğitimi düzenlendi

16 November Thursday, 2023
Tarım ve Orman Bakanlığı Adana Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmet İçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde “Akıllı Tarım, Tarımda İHA Teknolojilerinin Kullanımı ve Tarımda Dijital Okur-Yazarlık” konulu eğitim düzenledi.
Kıbrıs’ta “tarımda teknoloji kullanımı” eğitimi düzenlendi
“Akıllı Tarım, Tarımda İHA Teknolojilerinin Kullanımı ve Tarımda Dijital Okur-Yazarlık” konulu eğitim Tarım ve Orman Bakanlığı ile KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığının işbirliğinde Lefkoşe’de yapıldı.

Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığına bağlı Adana Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmet İçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü uzman personeli tarafından yapılan sunumlarda; Tarımda İHA Teknolojilerinim Kullanımı, İHA’larda kullanılan ilaçlama sistemleri ve uygulamaları, akıllı tarım, hassas tarım teknolojileri gibi başlıklar ele alındı.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi’nin ve Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nin de katkı sağladığı program kapsamında; “Dijital Okuryazarlığın Temel Kavramları”, etkili iletişim stratejileri, dijital etik kuralları ve bulut teknolojisi de anlatıldı.

Personele İHA’ların ve droneların uçuşları gösterildi, çalışma prensibi anlatıldı. Teorik eğitimlerin yanında teknik gezilerinde düzenlendiği programda katılımcılar, KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü Güzelyurt İstasyonu ve Biyoteknoloji Laboratuvarını ziyaret etti. KKTC Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı ile yapılan görüşmelerde karşılıklı talepler dinlendi.

Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı gözetiminde 5 gün süren ve Müdür Yardımcısı Dr. Bülent Ayhan,  Eğitim Görevlisi Muharrem Aydoğdu, Dr. Fatih Barutçu’nun verdiği “Akıllı Tarım, Tarımda İHA Teknolojilerinin Kullanımı ve Tarımda Dijital Okur-Yazarlık” eğitimleri verimli bir şekilde tamamlandı.

KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı personeli Adana TAYEM uzmanlarından aldıkları eğitimlerin devamını talep ettiler.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş da eğitimin son gününe katılarak uzman eğitimcilere plaket takdim etti.
kktc eğitim tayem akıllı tarım iha eğitim ve yayın tarım ve orman