Milli Park sayısı 49’a yükseldi

22 January Monday, 2024
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı milli park sayısının 49’a yükseldiğini duyurdu. Denizli'nin Çivril ilçesi ile Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi sınırları içinde bulunan Akdağ Tabiat Parkı milli parka dönüştürüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla 49. millî park olarak ilan edilen Akdağ Millî Parkı 15 bin 933 hektarlık alanı kapsıyor.
Milli Park sayısı 49’a yükseldi
Flora ve fauna zenginliğine sahip olan ve nesli tehlike altındaki türlere ev sahipliği yapan Akdağ Tabiat Parkı, "milli park" ilan edildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı haberi sosyal medyada yaptığı paylaşımla duyurdu.

 Bakan Yumaklı, “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla, ülkemizin 49. millî parkı olarak ilan edilen Akdağ Millî Parkı; Afyonkarahisar’ımıza, Denizli’mize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

Milli park alanında, 20 yıl öncesine oranla sayıca çok daha fazla kızıl geyik, yaban domuzu, tilki ve kurt türleri görüldü.

Park sınırları içindeki ve sahanın insan ulaşımına en uzak bölgelerinden olan Tokalı Kanyonu'nda Türkiye'de yaşayan 4 tür olan kara, kızıl, sakallı ve küçük akbabanın yuva yaptığı tespit edildi.

Denizli'nin Çivril ilçesi ile Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi sınırları içinde bulunan 15 bin 933 hektarlık alanı kapsayan milli park daha önce tabiat parkı statüsündeydi.
tarım orman doğa koruma milli park afyonkarahisar denizli akdağ