OECD Bienal Test Mühendisleri konferansı Ankara’da yapıldı

25 September Monday, 2023
22’NCİ OECD Bienal Test Mühendisleri Konferansı Ankara’da yapıldı. Konferansa katılan Tarım Reformu Genel Müdürü Osman Yıldız, Türkiye’nin OECD ülkeleri arasında bölgesinde lider bir ülke olduğunu söyledi.
OECD Bienal Test Mühendisleri konferansı Ankara’da yapıldı
22’NCİ OECD Bienal Test Mühendisleri Konferansı Ankara’da yapıldı. Tarım Alet ve Makine Test Merkezi Müdürlüğü’nü tanıtan video gösteriminin ardından Tarım Reformu Genel Müdürü Osman Yıldız konferansın açılış konuşmasını yaptı. Yıldız, “ OECD çok kıymetli bir kuruluş. OECD’nin yaklaşık 18 üyesi var. Bunlardan bir tanesi Türkiye. Daimi bir üye ve bu daimi üyeliğin vermiş olduğu sorumluluk ve görevler var. Biz en iyi şekilde bunları yerine getirmeye çalışıyoruz hem yöneticiler açısından, hem uzmanlar açısından katkı sağlıyoruz sağlamaya da devam edeceğiz. Büyük bir ülkeyiz, güçlü bir ülkeyiz, hem ithalat, hem ihracat açısından baktığımız zaman söz sahibi bir ülkeyiz. Bunları da vurgu yaptığımız, üretici ve üretimin yüz yılı dediğimiz Türkiye yüzyılında hep beraber bunu nasıl ileriye götürebiliriz, hedeflerimizi nasıl geliştirebiliriz, sadece Türkiye merkezli değil, Türkiye çok önemli bir konumda, hem batıda hem doğuda hem Türk Cumhuriyetlerinde nasıl bir önderlik yapabilir,  yönlendirme yapabilir onun amacını ve sürecini yönetmekteyiz ki bunu başaracağımıza inanıyoruz ” ifadelerini kullandı.

Konferansa katılan Tarım Reformu Genel Müdürü Osman Yıldız, Türkiye’nin OECD ülkeleri arasında bölgesinde lider bir ülke olduğunu söyledi.

Birçok yabancı ülke temsilcisinin de katıldığı konferansta konuşan Tarım Alet ve Makine Test Müdürü Meltem Deniz Can, TAMTEST’in önemine dikkat çekti. Can,TAMTEST kurulduğu günden itibaren 65 yıldır yerli ve ithal traktörler üzerinde deneyler yaparak test raporları hazırlamaktadır. Ülkemizde traktör testleri konusunda OECD’nin yetkilendirdiği tek kuruluştur. TAMTEST 2000 yılından bu yana her yıl OECD’nin Paris’te düzenlediği yıllık toplantılarına katılmakta, 2005 yılından bu yana ise çalışma gruplarına katılarak teknik destek vermektedir.” diye konuştu.
 
 
test tamtest oecd bienal tarım reform trgm