Okul kantinlerinde hijyen eğitimle sağlanıyor

17 November Friday, 2023
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü en hassas noktalardan biri olan okul kantinlerinde hijyeni sağlamak amacıyla çalışma başlattı. Bu kapsamda “Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği” eğitimi düzenlendi. Programda gıda güvenilirliğinin yanında israfın önlenmesine de yer verildi.
Okul kantinlerinde hijyen eğitimle sağlanıyor
Haber: Çankırı İl Enformasyon

Tüm yurtta titizlikle yürütülen güvenilir gıda çalışmaları eğitim programlarıyla destekleniyor.

O eğitimlerden biri de Çankırı’da düzenlendi. “Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği” konulu programda önemli başlıklar ele alındı.

Yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde; özel hijyen şartları, satışa ve tüketime sunulan gıdaların güvenilirliği ve kontrolü uzmanlar tarafından katılımcılara anlatıldı.

Satışa ve tüketime sunulan gıdaların güvenilirliğinin anlatıldığı sunumlarda gıda israfını önlemek için alınacak tedbirlere de yer verildi.

Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla gerçekleştirilen programda konu ile ilgili olarak 5996 sayılı mevzuat, Bilim Kurulu kararına uygun olarak okul kantinlerinde satılması ve satılmaması gereken gıdalar, gıda hijyeni ve gıda israfı konularına yer verildi.

Denetimlerde ve sahada görev alan personelin yaşadığı sorunlar ele alındı. Eğitim veren uzmanlar katılımcıların sorularını yanıtladı.

“Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği” eğitimine katılanlara belge verildi.


 
çankırı hijyen okul kantin eğitim gıda güvenliği gıda israfı milli eğitim sağlık tarım ve orman