Pazar denetimleriyle güvenli bayram

07 July Thursday, 2022
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kurban pazarlarında denetimlerini sürdürüyor. Denetimlere katılan İl Müdürü İbrahim Sağlam, bakanlığın gereken tüm tedbirleri aldığını belirtti.
Pazar denetimleriyle güvenli bayram
Haber: Samsun İl Enformasyon

Bakanlık tedbirleri aldı, il müdürlükleri denetimde…
Bu seferberlik vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzurla geçirebilmesi için.

Samsun’un Canik ilçesinde kurban pazarında yapılan denetimlere Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam da katıldı.

Sağlam vatandaşların da kurbanlık alırken dikkat etmesi gereken hususlar olduğuna dikkat çekerek, “Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle, ülkemizde hayvan sevkleri ile kurban kesimi konusunda,  Bakanlığımızca yapılan çalışmalar kapsamında alınacak önlemler belirlenmiş olup, tüm vatandaşlarımızın bu konuda özen göstererek aşağıda belirtilen konularda hassasiyet göstermeleri gerekmektedir. Öncelikle kurbanlık hayvan alırken Bakanlığımız tarafından tanımlanmış, küpeli ve sağlıklı hayvanlar alınmalıdır. Kurbanlık hayvanlarda bulunması gereken belgeler ise şunlardır; Büyükbaş hayvanların İl içi sevklerinde kulak küpeleri ve pasaportlarının, iller arası sevklerde ise bunlara ilave olarak Veteriner Sağlık Raporunun bulunması zorunludur. Küçükbaş hayvanların il içi sevklerinde kulak küpeleri ve nakil belgesinin, iller arası sevklerinde ise bunlara ilaveten veteriner sağlık raporunun bulunması zorunludur. Kurbanlık olarak hayvanlarını başka illere sevk eden hayvan sahiplerinin, İl- İlçe Müdürlüklerimizden Veteriner Sağlık Raporu almaları zorunludur. Sığır, manda gibi büyükbaş hayvan satın alacakların; alacakları hayvanların kulak küpesi ve pasaportu olup olmadığı ile başka ilden sevk edilen hayvanların 'veteriner sağlık raporu' olup olmadığını kontrol etmeleri gereklidir. Yine koyun, keçi gibi küçükbaş hayvan satın alacaklarınsa; alacakları hayvanların kulak küpesi ve nakil belgesi olup olmadığı ile aynı şekilde başka ilden sevk edilen hayvanların 'veteriner sağlık raporu' olup olmadığını kontrol etmeleri ve bu belgeleri bulunmayan hayvanları satın almamaları gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Pazarda fiyatların da uygun olduğunu vurgulayan Sağlam, alıcıların da satıcıların da memnun olduğunu belirtti.

Kurbanlık hayvan alacak vatandaşlar hayvanların; tür, ırk, cinsiyet ve yaş bilgilerini, bakanlığın TURKVET mobil uygulamasından küpe numaralarıyla sorgulayabiliyor.

Sıkı pazarlıkların devam ettiği Canik hayvan pazarında kurbanlıkların tamamının bayrama kadar satılması bekleniyor. 
samsun kurban canik hayvan pazarı denetim türkvet tarım ve orman