Projeler IPARD’la yatırıma dönüşüyor

17 January Wednesday, 2024
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD-II programı kapsamında girişimcilere 768 milyon lira hibe desteği sağlanacağını bildirdi. Bakan Yumaklı proje süreçleri tamamlandığında ülkeye yaklaşık 1 buçuk milyar liralık yatırım kazandırılacağını belirtti. Kırsal Kalkınma Destekleri ile hayvancılık ve gıda işleme sektörlerinde çok sayıda projenin hayata geçmesi sağlanıyor.
Projeler IPARD’la yatırıma dönüşüyor
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AB Katkılı Kırsal Kalkınma Destekleri (IPARD-II) Programı kapsamında, hayvancılık ve gıda işleme sektörlerine yönelik 282 proje için 768 milyon lira hibe desteği sağlanacağını bildirdi.

Bakan Yumaklı, videolu açıklamasında ve sosyal medya hesabındaki paylaşımında, kırsal kalkınma desteklerine ilişkin bilgi verdi.

Kırsala yeni yatırımlar kazandırmaya ve istihdam alanları oluşturmaya devam ettiklerini vurgulayan Bakan Yumaklı, IPARD-II'nin son çağrısı 13. başvuru dönemi kapsamında hayvancılık ve gıda sektörlerine yönelik destek verildiğini kaydetti. Yumaklı, "Hayvancılık ve gıda işleme sektörlerinde 282 projeye 768 milyon liralık kaynak temin edildi. Proje süreçleri tamamlandığında ülkemize 1,4 milyar liralık yatırım kazandırılmış olacak." değerlendirmesinde bulundu.

IPARD-III ilanını da yakında açıklayacaklarını dile getiren Bakan Yumaklı, bunun diğerlerinden farkının 81 ilde uygulanması olacağını belirtti.

Bakan Yumaklı, söz konusu desteklerin ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.
ıpard kırsal kalkınma proje yatırım destek tarım ve orman